Hufvudstadsbladet

Ställ en fråga till HBL:s ledning

Under bokmässan i Helsingfor­s ordnar HBL en frågestund där läsarna inbjuds att ställa frågor till HBL:s chefredakt­ör Susanna Ilmoni och vd Svante Wahlbeck.

- FREDRIK SONCK fredrik.sonck@ksfmedia.fi

Det händer massor i medie- och tidningsvä­rlden. Medievanor förändras, sociala medier blir allt viktigare och allt fler läser nyheter i sin mobiltelef­on. Nätet översvämma­s av informatio­n, men vilka uppgifter som är tillförlit­liga är inte alltid gott att veta. Samtidigt lever papperstid­ningen i allra högsta grad vidare, och är älskad och omhuldad av många. Både journalist­er och läsare befinner sig i en tid av förändring, som kan te sig både skrämmande och löftesrik, självklar och förvirrand­e.

Under bokmässan i Helsingfor­s ordnar HBL en frågestund med chefredakt­ör Susanna Ilmoni och vd Svante Wahlbeck. Tanken är att ge läsarna chansen att formulera frågor om mediehuset, tidningen, journalist­iken, den digitala utveckling­en och framtiden – ja, vad som helst nästan. Alla mäss- besökare är välkomna till monter 6k48 klockan 13.30 på lördag för att ställa frågor.

För den som inte kan komma till mässan finns det också möjlighet att skicka in frågor på förhand. Det kan du göra genom att mejla frågestund­ens moderator Fredrik Sonck (fredrik.sonck@hbl.fi). Men det går också att ställa sin fråga i en kommentar till denna artikel på HBL.fi eller på Facebook.

Ilmoni och Wahlbeck lovar att efter bästa förmåga svara på alla frågor, vare sig de är stora eller små, detaljerad­e eller allmänna, sakligt förnuftiga eller spirituell­t spekulativ­a.

– Jag svarar helst på journalist­iska och innehållsl­iga frågor och hör gärna förslag och åsikter om hur folk ser på Husis och vad man vill ha av oss. Gärna får man fråga om journalist­ikens roll i dagens samhälle, hur journalist­er jobbar och om publicisti­ska beslut och riktlinjer, säger Susanna Ilmoni.

Svante Wahlbeck påminner för sin del att han i egenskap av vd inte är den som bestämmer om journalist­ikens innehåll.

– Som vd ansvarar jag för den operativa biten mer än för innehållsf­rågor. Däremot diskuterar jag gärna kundaspekt­er och ekonomiska frågor. Vi har en ny strategi som fokuserar på kunder, intäkter och förändring­sarbete, och den talar jag gärna om.

Frågestund­en kommer att läg-

gas ut i form av en podcast på HBL. fi och svaren på en del av frågorna redovisas också i artikelfor­m.

 ?? FOTO: LEIF WECKSTRöM ?? LEDNINGEN. HBL:s chefredakt­ör Susanna Ilmoni och KSF Medias vd Svante Wahlbeck svarar på läsarfrågo­r av olika slag.
FOTO: LEIF WECKSTRöM LEDNINGEN. HBL:s chefredakt­ör Susanna Ilmoni och KSF Medias vd Svante Wahlbeck svarar på läsarfrågo­r av olika slag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland