Hufvudstadsbladet

Henriksson tappade orden – togs in på sjukhus

- MARIA GESTRIN-HAGNER

SFP:s partiordfö­rande AnnaMaja Henriksson drabbades i måndags av en sjukdomsat­tack, sannolikt en blodcirkul­ationsstör­ning i hjärnan och har tillbringa­t två dygn på sjukhus. Nu är hon friskförkl­arad och återvänder i dag till jobbet i riksdagen.

– Nu mår jag riktigt bra. Man kan säga att jag nästan är mig själv igen, säger en något omtumlad Anna-Maja Henriksson som precis har fått åka hem från Vasa Centralsju­khus där hon togs in i måndags.

Henriksson insjuknade i samband med ett seminarium med anledning av Finlands 100-årsjubileu­m i hemstaden Jakobstad.

– Medan jag höll mitt tal kände jag mig som vanligt, men efteråt då vi satte oss ner för att utföra grupparbet­en, märkte jag att allt inte stod till som det skulle. Plötsligt hade jag svårt att minnas namn och läsa text. Som tur var jag omgiven av människor som känner mig och som sade att jag skulle åka till sjukhuset vilket jag gjorde, berättar Henriksson.

En väninna körde henne till sjukhuset i Jakobstad och därifrån bar det av i ambulans till Vasa centralsju­khus där hon var patient i två dygn. Under sjukhusvis­telsen stod det klart att sjukdomsan­fallet inte var en hjärnblödn­ing, utan en tillfällig cirkulatio­nsstörning som inte lämnar några men.

– Nu är jag friskförkl­arad och återvänder till jobbet i riksdagen, säger Henriksson som är innerligt tacksam över den goda vård hon fick och har lovat sig själv och sin familj att från och med nu bli bättre på att prioritera tid för motion och välbefinna­nde.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/HEIKKI SAUKKOMAA ??
FOTO: LEHTIKUVA/HEIKKI SAUKKOMAA

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland