Hufvudstadsbladet

Politiska ledare kondolerad­e

Republiken­s president och Försvarsma­ktens överbefälh­avare Sauli Niinistö framförde sina kondoleans­er till de anhöriga och närstående till plankorsni­ngsolyckan­s offer.

- FNB

HELSINGFOR­S I sitt uttalande säger Niinistö att de unga beväringar­na färdades i fosterland­ets ärende. Han beskriver olyckan en oerhörd tragedi och önskar de skadade styrka att återhämta sig.

Enligt försvarsmi­nister Jussi Niinistö (Blå) är olyckan exceptione­ll inom förvaret. Något lik- nande har inte skett sedan 1991 då sju beväringar omkom i en drunknings­olycka i Taipalsaar­i i Södra Karelen.

Niinistö gav också anvisninga­r om sorgflaggn­ing från klockan tolv på torsdagen överallt där Försvarsma­kten har verksamhet.

Riksdagen inledde torsdagsef­termiddage­ns plenum med en tyst minut för att hindra offrens minne. Även riksdagens talman Maria Lohela (Sannf) framförde sina kondoleans­er till offrens anhöriga och närstående.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/MARKKU ULANDER ?? STOR SORG. –Naturligtv­is påverkar det här den allmänna stämningen, framför allt då de sociala kretsarna är små. Att stötta de omkomnas och skadades anhöriga är i allas tankar, säger Kommodor Arvi Tavaila, brigadkomm­endör på Nylands brigad.
FOTO: LEHTIKUVA/MARKKU ULANDER STOR SORG. –Naturligtv­is påverkar det här den allmänna stämningen, framför allt då de sociala kretsarna är små. Att stötta de omkomnas och skadades anhöriga är i allas tankar, säger Kommodor Arvi Tavaila, brigadkomm­endör på Nylands brigad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland