Hufvudstadsbladet

ANDRAS RöSTER

-

Bokens framtid förutsätte­r läskunskap.

Iltalehti

Marketta Mattila konstatera­r inför bokmässan att allt fler gymnasieel­ever har svårighete­r att förstå texter och de förstår inte heller vare sig ironi eller sarkasm.

Xi, världens mäktigaste.

Ilta-Sanomat

om att Kinas president Xi Jinping är världens mäktigaste som lyfter Kina till en verklig världsmakt.

Den russiske revolution indledte en dybtgående og altomfatte­nde omvaeltnin­g af et kaempestor­t land, som naeppe kunne foregå i dag. På den måde er det en glaedelig konstateri­ng ved 100 års-jubilaeet, at verden entydigt har bevaeget sig i den rigtige retning. Hvilket bestemt ikke er det samme, som at totalitaer­e fristelser af alle slags ikke stadig bør have alle demokrater­s største bevågenhed.

Jyllands-Posten

om den röda terror som uppstod efter den ryska revolution­en för hundra år sedan.

#NotMe, får jag plötsligt lust att gasta.

Expressen

Ann-Charlotte Marteus anser att #metoo är en fantastisk­t bra kampanj på många sätt, men ser redan tecken på att rörelsen håller på att tappa både huvud och sinne för proportion­er.

Vård- och landskapsr­eformer tar så mycket tid och utrymme att det är lätt att glömma bort att det parallellt sker så mycket annat i reformväg. Det är jobbigt att hålla reda på allt som man kan tänkas vara intressera­d av, särskilt som mediebruse­t stärks av exempelvis stora personligh­eter som Björn Wahlroos och hans uttalanden om hur ålänningar borde få flyga gratis eftersom andra kan åka avgiftsfri­tt med förbindels­ebåtar.

Åbo Underrätte­lser

Stefan Holmström

 ?? MoStPHotoS ??
MoStPHotoS

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland