Hufvudstadsbladet

Nico Rönnberg vill se kontringar mot Ryssland

Nico Rönnberg vet att landslaget står inför en mycket tuff uppgift då Ryssland besöker Vanda. Därför vill han se ett fokuserat och koncentrer­at försvarssp­el som bäddar för snabba kontringar.

- FILIP SAXÉN

HANDBOLL Efter den oavgjorda kvalinledn­ingen mot Luxemburg siktar landslaget på att höja nivån rejält. Men då Ryssland står för motståndet är det inte speciellt sannolikt att poängskörd­en utökas i kvällens match i Vanda.

– Det krävs full fokus i sextio minuter av oss och ett kämpande lag. Vi måste lyckas maximalt på alla delområden samtidigt som Ryssland måste ha attitydpro­blem för att vi ska kunna vinna, säger tränaren Kaj Kekki.

Laget ska få extra energi av den svaga insatsen mot Luxemburg – ett lag det finländska laget både kan och ska besegra.

– Det är synd att vi gör en så dålig match mot dem, säger Nico Rönnberg som var lagets bästa målskytt med sina fem fullträffa­r i kvalöppnin­gen.

– Vi var förhandsfa­voriter men jag tycker inte vi tar någon press av det. Försvaret och målvaktssp­elet fungerade bra men framåt var vi dåliga.

Under matchens 45 första minuter saknades de snabba kontringar­na och halvkontri­ngarna och att hela tiden ställas mot ett uppställt försvar är inte lätt. Inte ens mot Luxemburg. Och allra minst mot Ryssland.

– Vi hade inget tempo i anfallsspe­let och saknade tålamod och fick aldrig någon flow i spelet. Mot Ryssland måste vi få i gång kontringar­na. Det blir för tungt att stångas mot deras försvar, säger Rönnberg

– De har stora skyttar på varje position så vi måste stiga fram i försvaret. Allt startar från vårt målvakts- och försvarssp­el. För att kunna kontra måste det fungera.

VM-kvalmatche­n Finland–Ryssland spelas klockan 17 i Energia Areena i Vanda.

 ?? FOTO: KSF MEDIA ARKIV/THOMAS SUNDSTRöM ?? NYCKELSPEL­ARE. Nico Rönnberg axlar ett stort ansvar i landslaget.
FOTO: KSF MEDIA ARKIV/THOMAS SUNDSTRöM NYCKELSPEL­ARE. Nico Rönnberg axlar ett stort ansvar i landslaget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland