Hufvudstadsbladet

Gammalt köpcentrum moderniser­as

- NICLAS LöNNQVIST

Nu ska köpcentret Heikintori i Hagalunds centrum utvecklas på allvar. Det gamla och slitna köpcentret ska i framtiden inrymma en dagligvaru­handel och bostäder.

Heikintori­s framtida öde har länge varit föremål för diskussion i Esbo. Finlands nästäldsta köpcentrum, som öppnades 1968, är slitet och många butiksloka­ler står tomma. Köpcentret har också tappat många kunder till det nya köpcentret Ainoa som öppnade i år.

Nu ska det gamla köpcentret få en ansiktslyf­tning. Parkerings­huset ska rivas till förmån för ett bostadshus. Även på köpcentret­s nuvarande byggnad byggs bostäder med fönster mot Köpmannavä­gen.

Den nuvarande detaljplan­en för området är från 1975. En ny detaljplan för området ska vara färdig nästa år.

Byggandet av ett fotbollsst­adion i Hagalunds idrottspar­k har också tagit ett steg framåt. Näringsliv­s- och konkurrens­kraftssekt­ionen vid Esbo stad ska i slutet av det här året ta ställning vem som får bygga arenan som ska rymma 6 000 åskådare. Arenan ska också vara en del av ett större kluster som ska inrymma bostäder och affärsutry­mmen.

Nu är två intressent­er med i kampen om byggandet. Affärsmann­en Färid Ainetdins Esport som består av tre föreningar i Esbo samt byggbolage­t SRV ska presentera sina mer detaljerad­e planer om arenan och utveckland­et av parken. Affärsmann­en Jussi Salonojas Tapiolan Monitoimia­reena Oy som tillsamman­s med byggföreta­get Skanska var intressera­t av att bygga arenan och företaget Tapiolan Jalkapallo­stadion Oy

 ?? FOTO: LEHTIKUVA / EERIKKI POKELA ?? BYTER SKEPNAD. Köpcentret Heikintori i Hagalund ska förnyas och
utvidgas.
FOTO: LEHTIKUVA / EERIKKI POKELA BYTER SKEPNAD. Köpcentret Heikintori i Hagalund ska förnyas och utvidgas.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland