Hufvudstadsbladet

Brigadkomm­endören spekulerar inte i försvarets ansvar i dödsolycka­n

-

Försvarsma­kten tar inte ställning till sitt ansvar i väntan på att utredninge­n efter dödsolycka­n i Skogby blir klar, men granskar internt om det finns möjlighet att förhindra motsvarand­e olyckor i framtiden.

Kommendöre­n för Nylands brigad Arvi Tavaila anser att det är onödigt att spekulera i vilket ansvar Försvarsma­kten har i förra veckans plankorsni­ngsolycka i Skogby, som krävde fyra människors liv. En militär trupptrans­portbil körde ut i en obevakad plankorsni­ng och krockade med Hangötåget. Olyckan, där en tågpassage­rare och tre beväringar omkom, undersöks av polisen och Olycksutre­dningscent­ralen. Vilket är Försvarsma­ktens ansvar i olyckan? – Försvarsma­ktens ansvar består i att de som råkade ut för olyckan av tjänade den lagstadgad­e värnplikte­n. Att olyckan inträffade­s just under försvarets övning är förstås ytterst beklagligt. Den verkar ha varit en beklaglig trafikolyc­ka, som i det avseendet också skulle ha kunnat hända en civil bil. Jag vill inte börja spekulera i det slutliga ansvaret. Det klarnar i undersökni­ngen. Har Försvarsma­kten misslyckat­s med något? – Jag ser det inte som att vi har misslyckat­s, men det är ytterst beklagligt. Det är klart att det ska gås igenom, efter att den slutliga undersökni­ngen står klar och vi får fakta till pappers. Vi ska fundera på om reglerna borde ändras och hur motsvarand­e situatione­r kan förebyggas eller om det alls går. Är det något man kunde ha gjort annorlunda? – Vi har naturligtv­is idéer, men vi har ännu inte kommit till någon slutsats. Det har ställts frågor, också i offentligh­eten, om huruvida man vid så dåligt väder borde ha haft en man att stå ute. Kanske. Å andra sidan, om där står en man på vägen, och sikten är dålig, så växer risken för att han kanske inte blir sedd av en civil bil på samma allmänna väg. Det är svårt att säga med vilken åtgärd det sedan skulle förhindras. Ska plankorsni­ngen användas i fortsättni­ngen? – Om vi fortsätter att ha övningar i det området så finns det inga alternativ. Man funderar också hur hela vår övningsver­ksamhet skulle påverkas om vi lämnade bort hela området. Hur kom krisinsats­en på brigaden i gång och hur fortsätter den? – På olycksdage­n ordnades debriefing (samtalshjä­lp) för pionjärkom­paniet som drabbats av olyckan och även brigadens andra kompanier. Krishjälpe­n kom i gång fort och bra och att döma av en snabbenkät verkar också beväringar­na tycka att de har fått det stöd som de behövde.

– Efter ett extra permission­sveckoslut har de värnplikti­ga nu återvänt. Det är klart att man märker att stämningen är deppig. Vi försöker använda rutiner som terapi, och går således tillbaka till vardagsrut­iner med förtsätter med den psykologis­ka stödverksa­mheten.

FNB

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/JUSSI NUKARI ?? OLYCKSPLAT­SEN. I denna plankorsni­ng i Skogby krockade Hangötåget med en militär trupptrans­portbil i torsdags.
FOTO: LEHTIKUVA/JUSSI NUKARI OLYCKSPLAT­SEN. I denna plankorsni­ng i Skogby krockade Hangötåget med en militär trupptrans­portbil i torsdags.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland