Hufvudstadsbladet

”Jag har blivit en bättre tränare”

Förra säsongen underprest­erade Lejonen och det stormade rejält kring Lauri Marjamäki. Chefsträna­ren säger att upplevelse­n stärkte honom.

- SEBASTIAN BACKMAN/SPT

ISHOCKEY Det är redan klart att den pågående säsongen blir Lauri Marjamäkis sista som chefsträna­re för det finländska A-landslaget.

VM-guldtränar­en Jukka Jalonen har redan kritat på för två säsonger, med start hösten 2018.

Förra säsongen var många fly förbannade efter de tre raka förlustern­a i World Cup och det nesliga nederlaget mot Frankrike i VM.

Nu har Marjamäki laddat om och är redo att lämna sitt slutliga avtryck på den finländska ishockeyn.

– Jag gör allt för att vara en bättre tränare än jag var förra säsongen och jag tycker att jag blivit en bättre tränare efter den upplevelse­n. Vissa ville se dig sparkad. Hur påverkades du?

– Jag tänkte inte så mycket på det. Jag är rätt självkriti­sk och till exempel våra insatser i VM analyserad­es väldigt noggrant.

”Situatione­n är lysande”

Marjamäki vill skifta fokus från insatser i enskilda matcher till större helheter.

– Landslaget fungerar rätt långt som en spegel över hur den finländska ishockeyn mår. Situatione­n är lysande. Vi hade 15 spelare i World Cup som ännu kan spela landslagsh­ockey om tio år.

Nästa vecka är det redan skarpt läge som gäller. Finlands trupp till EHT-turneringe­n i Helsingfor­s är av samma kaliber som den kommande OS-truppen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland