Hufvudstadsbladet

Målskyttet Atléticos förbannels­e

Atlético Madrid är riktigt illa ute i en grupp där många på förhand trott att just Atlético och Chelsea skulle avancera. Chelsea har skött sitt men ”Atleti” är mer eller mindre piskat att vinna sina tre återståend­e matcher för att kunna bräda antingen Che

- JONAS VON WENDT 029 080 1387, jonas.wendt@ksfmedia.fi

CHAMPIONS LEAGUE Och det helst med några mål för orsaken till att Atlético ligger så pyrt till är att målskyttet klickat totalt. Ett mål på tre matcher talar sitt otydliga språk. Laget hudflängde­s i den spanska pressen efter att laget bara nått 0–0 borta mot Qarabag.

Av sina sex senaste matcher har laget bara vunnit en, antal mål i de matcherna fem. Rätt svårt att vinna då.

Atlético kunde inte förstärka leden i somras då klubben är försatt i köpförbud. Nästa chans att bredda och spetsa till truppen kommer i januari och klart är redan att Diego Costa återvänder till klubben.

Men det var i somras som man antagligen hade behövt lite nytt blod. Stommen har varit densamma väldigt länge, något som inger trygghet och stabilitet men som också kan bli något av en börda om det inte kommer inte lite nya fräscha vindar i form av nya spelare.

Har inte turen på sin sida

Diego Godin blev i och med att han var med om 1–1 mot Villarreal den utländska spelare med flest matcher i madrassmak­arnas karakteris­tiska matchställ. Den oerhört pålitlige uruguayane­n är nu uppe i 315 matcher för Atlético.

Och backlinjen med stornamn som Godin, Juanfran och Filipe Luis fortsätter att tillsamman­s med stormålvak­ten Jan Oblak bilda stommen till en fantastisk­t välfungera­nde defensiv. I ligan har laget släppt in sex mål på tio matcher, i Champions League är facit två insläppta på tre matcher.

Det är framåt det inte fungerat, i synnerhet inte i Europa. Och senast mot Villarreal fanns alla chanser till en trepoängar­e.

– Vi spelar bra och skapar alldeles tillräckli­gt med chanser. Men vi har inte turen och marginaler­na på vår sida, säger Angel Correa på Atlético Madrids hemsida.

– Men det gäller att fortsätta jobba, fortsätta gneta på. Då kommer belöningen. Matchen mot Qarabag är en ny final för oss. Vi måste vinna och kommer att göra det.

Samtidigt som Atlético försöker råda bot på sin måltorka möts Chelsea på sju poäng och Roma på fem poäng i Yles tv-sända match.

Roma var spelmässig­t bättre på Stamford Bridge i en fantastisk­t underhålla­nde match som slutade 3–3. Nu har Roma fördel av hemmaplan.

Bortaplan behöver visserlige­n inte betyda så mycket. Chelsea slog tidigare i höst Atlético Madrid på bortaplan med 2–1 i det som varit The Blues bästa insats under säsongen så här långt. Med en seger i Roma vore avancemang­et klart, något som skulle ge Conte den välkomna möjlighete­n att låta en del nyckelspel­are dra andan i de två avslutande matcherna.

❞ Vi spelar bra och skapar alldeles tillräckli­gt med chanser. Men vi har inte turen och marginaler­na på vår sida. Angel Correa

 ?? FOTO: ALEXANDER NEMENOV ?? Antoine Griezmann och hans Atlético får jobba hårt för varje fullträff.
FOTO: ALEXANDER NEMENOV Antoine Griezmann och hans Atlético får jobba hårt för varje fullträff.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland