Hufvudstadsbladet

En förlust ingen katastrof för Napoli

- JONAS VON WENDT reporter

● Napoli har spelat bländande fotboll så här långt och tränare Maurizio Sarri har lyckats förädla lagets spelstil ytterligar­e. Lagets passningst­empo och magnifika snabba spelvändni­ngar har gjort att till och med Juventus ställning som Italiens bästa klubb är hotad.

Egensinnig­e, nyckfulle och extremt krävande ägaren, filmmogule­n Aurelio De Laurentiis, har ändå inte alltid varit nöjd utan kritiserat Sarri då och då. Ibland har han tyckt att lagets spel inte är tillräckli­gt attraktivt, ibland att resultaten inte varit de önskvärda.

I serie A finns inget att klaga på. Elva matcher, elva segrar och 32-8 i målskillna­d. Firma Hamsik-Callejon-Insigne-Mertens fortsätter att slå pålstekar och dubbla halvslag på motståndar­försvaren i stövelland­et. Och supportrar­nas förhoppnin­gar om en första scudetto sedan den stora Diego Maradonas tider växer dag för dag, vecka för vecka.

● I Champions League har det gått trögare även om det inte är någon skam att förlora med uddamålet borta mot Manchester City. Problemet är bortaförlu­sten mot Sjachtar. En förlust som betyder att Napoli under inga omständigh­eter har råd att förlora kvällens batalj mot City. I synnerhet inte om Sjachtar planenligt hemmaslår Feyenoord.

Men medaljen har som vanligt två sidor. På den ena sidan glimmar en något orealistis­k dröm om framgång i Europa, på den andra en betydligt mer realistisk bild där hela Napoli firar ligatiteln 20 maj.

För hur bra Napoli än är känns det väldigt

För hur bra Napoli än är känns det väldigt osannolikt att laget skulle gå hela vägen eller ens ta sig till semifinal i Champions League.

osannolikt att laget skulle gå hela vägen eller ens ta sig till semifinal i Champions League. Däremot är laget alldeles tillräckli­gt bra för att utmana Juventus i ligan, ett Juventus vars främsta mål igen är Champions League.

Så det kan löna sig att skynda långsamt. En förlust i kväll är på sikt ingen katastrof även om Aurelio De Laurentiis naturligtv­is tycker det. Tvärtom kan det göra

gott för manskapet med lite extra lediga dagar under våren. Truppen är ändå inte den bredaste och aningen sårbar för skador på nyckelspel­are som tidigarenä­mnda kvartett.

Rom byggdes inte på en dag, inte Neapel heller för den delen. Kanske något för signore De Laurentiis att tänka på. Ibland måste man ta ett steg bakåt för att komma två framåt.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland