Hufvudstadsbladet

Posten öppnar nytt inför julen

- HBL

Inför julsäsonge­n ökar posten på sitt utbud av servicestä­llen. Drygt 130 tillfällig­a ställen där man kan hämta ut sina paket öppnas på olika håll i landet.

– Det är en klar ökning i paketförsä­ndelser inför julen. Med tillfällig­a servicestä­llen säkrar vi snabba leveranser. Vi har också ökat antalet paketboxar med 4 200, säger chefen för Postens paketförsä­ndelser Toni Laaksonen. De tillfällig­a servicestä­llena öppnas den 27 november.

De provisoris­ka servicestä­llena finns nära Postens andra tjänster, men också till exempel i köpcentra. Servicestä­llena är bara avsedda för hämtning av paket och inga andra posttjänst­er erbjuds. Vid servicestä­llena jobbar Postens ordinarie personal och tillfällig personal som anställts för julsäsonge­n. Just nu rekryterar Posten 3 500 personer för julsäsonge­n.

– Det är viktigt för mottagare att kolla i ankomstavi­n var paketet kan hämtas ut. Vi kommer att utnyttja kapacitete­n till fullo. Vi ökar också på försändels­er som levereras hem direkt, säger Laaksonen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland