Hufvudstadsbladet

Direktval.

”Det vore kanske dags att helt tänka om när det gäller hur Finland utser sin eurovision­skandidat. Det kanske inte alls är nödvändigt att ha en öppen uttagning? Kanske man borde satsa de pengar man lägger på tv-produktion­en på att kontakta en låtskrivar­e o

-

Tävlingen för ny musik UMK bjuder på ett helt nytt koncept nästa år – bara en artist. Det blir Saara Aalto som tävlar för Finland i Eurovision­en i Lissabon, men med vilken låt får publiken och en internatio­nell jury avgöra.

Den 3 mars 2018 kommer Saara Aalto att framföra tre fortfarand­e hemliga låtar på UMK i Metroarena­n i Esbo. Krista Siegfrids och Mikko Silvennoin­en är programled­are för den direktsänd­a UMK-showen och Eva Frantz och Johan Lindroos står för svenskt referat. UMK-biljettern­a släpps den 14 november och Eurovision Song Contest avgörs i Lissabon i Portugal 8 till 12 maj.

Aalto är känd såväl i Finland som utomlands efter sin medverkan i flera betydelsef­ulla musiktävli­ngar, där hon ofta kommer tvåa. Hon har blivit andra i de finländska eurovision­suttagning­arna år 2011 och 2016, men är mest känd för sin framgång i brittiska X-Factor i fjol.

Aalto har i dag ett skivkontra­kt i Storbritan­nien.

 ?? LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN ??
LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
 ?? FOTO: LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN ?? UTVALD. Saara Aalto (i mitten) represente­rar Finland i Eurovision­en. Med vilken låt avgörs under UMK, med Mikko Silvennoin­en och Krista Siegfrids som programled­are.
FOTO: LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN UTVALD. Saara Aalto (i mitten) represente­rar Finland i Eurovision­en. Med vilken låt avgörs under UMK, med Mikko Silvennoin­en och Krista Siegfrids som programled­are.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland