Hufvudstadsbladet

Lejonen tog hem jämnt möte mot Kanda

Ishockey Superlöfte­na Miro Heiskanen och Eeli Tolvanen steg fram då Lejonen behövde det som mest. – De bidrar med mervärde och ger krydda till spelet, säger chefsträna­ren Lauri Marjamäki.

- SPT/SEBASTIAN BACKMAN

Inför Karjalatur­neringen var förväntnin­garna på 18-åriga HIFK-försvarare­n Miro Heiskanen och jämngamla Jokerit-anfallaren Eeli Tolvanen skyhöga.

Skulle tonåringar­na också klara av att leverera i A-landslaget?

Efter Karjalatur­neringen är svaret ett rungande ja. Duon var rentav den bästa på planen under de avgörande ögonblicke­n mot Kanada.

– Nog känns det otroligt bra, säger segerskytt­en Eeli Tolvanen. Han forstätter: – Spelet blev bättre match för match. Mot Ryssland hade jag det svårt, sedan lättade det mot Sverige – och nu gick det bra igen.

Hyllas av chefsträna­ren

Både Tolvanen och Heiskanen gjorde två mål i turneringe­n och kvitterade med största sannolikhe­t ut biljetter till OS-flyget.

Lauri Marjamäki var nöjd över landslaget­s insats i turneringe­n och imponerade­s av löftenas insatser i Hartwallar­enan.

– De presterade väldigt bra och passar väldigt bra in i truppen, säger Marjamäki.

Heiskanen och Tolvanen har nu gjort sitt i landslaget inför OS. I december spelar A-landslaget en EHTturneri­ng till, men då är Heiskanen och Tolvanen upptagna med U20landsla­get.

– Jag hoppas på en plats i OS-truppen. Det finns ändå mycket kvar innan det och jag hoppas på en stor roll i U20-laget, säger Tolvanen.

Heiskanen nöjd

Heiskanen är som vanligt kolugn efter matchen då han svarar på reportrarn­as frågor.

Omställnin­gen från ligahockey­n till landslagss­pel fungerade felfritt för HIFK:aren.

– Det här var en bra möjlighet för mig och det gick som planerat. Jag gjorde ändå några slarviga missar, bara jag lyckas få bort det ur mitt spel blir det riktigt bra. Jag tycker att jag klarade av att spela mitt eget spel, säger Heiskanen.

Grunden gjuten

Landslagsh­östen kunde inte ha börjat bättre för Lejonen.

Efter tre segrar på tre matcher är Marjamäki inte pigg på att experiment­era allt för mycket i EHT-turneringe­n i Moskva.

Lotsen vill inte diskutera spelarval – men ger ändå en fingervisn­ing om vad komma skall.

– Jag kommer inte att variera truppen bara för varierande­ts skull. Det kommer att bli några förändring­ar i Moskva, men grunden i lagbygget är gjuten, säger Marjamäki.

Marjamäki överraskad­es rentav av hur bra landslaget presterade tidigt på säsongen.

– Det här ger mycket tro och själv- förtroende. Det krävs maximiinsa­tser för att vinna över lag som Kanada och Sverige, säger Marjamäki, som fortsätter att blicka framåt mot den sjunde februari, datumet då laget flyger till Sydkorea.

– Jag har sett OS-ringar i spelarnas ögon sedan sommaren, säger den nöjda chefsträna­ren.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/JUSSI NUKARI ??
FOTO: LEHTIKUVA/JUSSI NUKARI
 ?? FOTO: LEHTIKUVA/JUSSI
NUKARI ?? OS NäSTA. Bara en skada kan hindra superlöfte­t Eeli Tolvanen från att spela OS-hockey senare i vinter.
FOTO: LEHTIKUVA/JUSSI NUKARI OS NäSTA. Bara en skada kan hindra superlöfte­t Eeli Tolvanen från att spela OS-hockey senare i vinter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland