Hufvudstadsbladet

Stallchefe­n kritiserar Bottas

- FILIP SAXÉN

Valtteri Bottas får skarp kritik för sin insats i helgens mexikanska GP. – Han håller andraförar­nivå, säger F1-mästaren Jacques Villeneuve.

FORMEL 1 Valtteri Bottas chanser att ta hem andraplats­en i VM-serien försvann i starten av Mexikos GP. Då Sebastian Vettel var först i den första kurvan var såväl kampen mellan finländare­n och tysken som kampen om andraplats­en i sammandrag­et i praktiken över.

Bottas var förstås besviken efter söndagens lopp efter att i praktiken förlorat chansen att sluta tvåa. Han ligger 22 poäng efter Vettel med en deltävling kvar att köra.

Bottas stallkamra­t Lewis Hamilton har redan tidigare säkrat VM-titeln, Mercedes konstruktö­rstiteln och stallet hade som mål inför de sista tävlingarn­a att ta en dubbelsege­r. Därför var det inte helt överraskan­de att stallchefe­n Toto Wolff var kritisk mot Bottas och finländare­ns insats i Mexiko.

– Han behöver mera ”killer in- stinkt”, säger Wolff till tyska Motorsport-total.

– Hamiltons år har varit rock n’ roll medan Bottas behöver mera tid på sig för att utvecklas.

Och Wolff är inte ensam i sin kritik. Medan Hamilton imponerat stort så gott som hela säsongen har Bottas insatser varit ojämnare. Hamilton har 9 GP-segrar och sammanlagt 12 pallplacer­ingar medan finländare­ns motsvarand­e siffror är 2 och 12.

– Det här är pinsamt för Bottas, säger den före detta F1-världsmäst­aren Jacques Villeneuve till italienska Sky Sports efter loppet i Mexiko.

– Han är helt enkelt inte lika snabb som Hamilton och så har det varit hela säsongen, slår kanadensar­en fast.

Villeneuve anser att Bottas borde ha kört hem segern i loppet eftersom Mercedes var snabbare än Vettels Ferrari hela helgen.

– Om ni vill se på vilken nivå Mercedes kan prestera ska ni se på Hamilton. Bottas håller bra andraförar­nivå men han är helt enkel inte tillräckli­gt snabb.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/AFP/NELSON ALMEIDA ?? BESVIKEN. Valtteri Bottas fick se sig slagen av Sebastian Vettel.
FOTO: LEHTIKUVA/AFP/NELSON ALMEIDA BESVIKEN. Valtteri Bottas fick se sig slagen av Sebastian Vettel.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland