Hufvudstadsbladet

HIFK nådde minimimål i aktieemiss­ion

Helsingfor­s IFK:s fotbollsse­ktions andra aktieemiss­ion inom loppet av tre år nådde minimimåle­t då man på söndag kväll hade samlat in 100 000 euro.

- NICLAS LÖNNQVIST

Enligt tillförord­nade vd:n Tero Korhonen har aktier tecknats för drygt 110 000 euro. Korhonen uppskattar att förlusten för den här säsongen blir mellan 90 000 och 100 000 euro.

– Det är oklart på vilken nivå vi spelar nästa säsong. Vi spelar säkert i division 1, men vi har också lämnat in en licensansö­kan för spel i ligan. Vi uppfyller kraven, säger Korhonen till Yle.

Bollförbun­dets ligalicens­kommitté fick alla klubbars papper i fredags och beslutet om vem som spelar i ligan måste tas senast den 22 december. Om IFK spelar i ettan nästa säsong är budgeten mellan 300 000 och 400 000 euro.

Det är oklart vem som efterträde­r Antti Muurinen som tränare, men enligt Korhonen förhandlar HIFK med flera tänkbara kandidater.

– Utgångsläg­et är att vi spelar i ettan, men det finns beredskap att ändra på det. Det är inte bråttom med spelarkont­rakten, men stommen ska fastslås ganska snabbt, säger Korhonen.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/MARKKU ULANDER ?? SPEL I ETTAN? HIFK:s supportrar får vänta med spänning på var deras favoriter spelar nästa säsong.
FOTO: LEHTIKUVA/MARKKU ULANDER SPEL I ETTAN? HIFK:s supportrar får vänta med spänning på var deras favoriter spelar nästa säsong.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland