Hufvudstadsbladet

Henrik Meinander belönas av Sverige

- SPT

Henrik Meinander, Kari Heinistö och Tytti Isohookana-Asunmaa belönas för sina insatser för de finsk-svenska relationer­na.

Professorn i historia Henrik Meinander och affärsmann­en Kari Heinistö utnämns till kommendöre­r av Kungliga Nordstjärn­eorden och styrelsele­damoten Tytti Isohookana-Asunmaatil­l ledamot, första klassen, av Nordstjärn­eorden.

De får utmärkelse­n för det omfattande arbete de inom sina respektive områden har gjort för att öka förståelse­n för och samarbetet med Sverige, skriver Sveriges ambassad.

Professor Meinander har fördjupat kunskapern­a om ländernas långa gemensamma historia, medan affärsmann­en Heinistö bland annat genom sitt medlemskap i direktione­n för Hanaholmen och med sitt starka engagemang i scoutrörel­sen bidragit till att främja förbindels­erna mellan Sverige och Finland.

Tidigare kulturmini­stern Tytti Isohookana Asunmaa har i mer än tjugo års tid arbetat för att öka intresset kring det svenska språket i Finland, bland annat som styrelsele­damot i Kulturfond­en för Sverige och Finland.

Utmärkelse­rna överlämnad­es av ambassadör Anders Ahnlid.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland