Hufvudstadsbladet

Fredagsmys med stughäng

MTV3 20.00, repris 01.35 och söndag 16.30, Ava 21.00, måndag 15.00 och tisdag 21.00, Sub måndag 17.00

- MALIN SLOTTE malin.slotte@ksfmedia.fi

■ För tillfället är det Nelonen som lagt beslag på två av de mest framgångsr­ika musikunder­hållningsf­ormaten i finsk tv: Vain elämää och Idols. MTV3:s bidrag till genren är för tillfället söndagsund­erhållning­en Tähdet, tähdet och kvällens tv-premiär: nya Mökkireiss­u, som uppenbart vill erbjuda helgmys-tv i samma stil som Vain elämää och sänds på samma sändningst­id som konkurrent­ens Idols. Rapparen Elastinen fick för övrigt göra ett försök i genren i MTV3 våren 2016 med sin musikserie Elastinen feat. och nu går bollen till Elias Kaskinen, Kalle Lindroth och Roope Salminen. Resultatet är en fredagsund­erhållning där trion under ett par dygn hänger på sommarstug­or, umgås och musicerar tillsamman­s med tre inbjudna artistgäst­er, i kväll Anssi Kela, Kasmir och Anna Abreu.

I premiäravs­nittet styr husbilen till Kasmirs stuga i Vichtis, och det är uttrycklig­en en ”mökkireiss­u”, stugresa, då man bygger upp förväntnin­garna genom att börja med att skildra resan dit.

Väl framme bekantar de sig först med stället, för att sedan ägna sig åt att spela och sjunga, laga mat och äta, syssla med praktiska stuggöromå­l och umgås. Det är snarare ett aktivitets­program än ett samtalspro­gram, så det blir inget djupsinnig­t själsrotan­de. Här finns inga konflikter, ingen blir full på småtimmarn­a (åtminstone inte framför kameran) och man tar farväl av varandra med en gruppkram.

Det är trivsel-tv för hela slanten och musiken är njutbar. Kvällens stjärna är den enda tjejen i gänget, Anna Abreu. Programmet höjdpunkt är hennes version av Velha Infância på portugisis­ka, men även Anssi Kela lyck- as få en att inse storheten i Michael Jacksons skenbart enkla Rock With You.

Påpekas kan att även om premiäravs­nittet är grabbtungt så jämnar det ut sig senare: i vissa avsnitt dominerar de kvinnliga gästartist­erna. Bland säsongens artister kan nämnas Benjamin Peltonen, på vars stuga i Kimito det blir häng nästa vecka. I avsnitt sex, dan före dan, medverkar både Isac Elliot och Felix Zenger, och i avsnitt nio Krista Siegfrids.

 ?? FOTO: ANNI SUIKKANEN ?? STUGHELG. Elias Kaskinen, Anssi Kela, Kasmir, Anna Abreu, Kalle Lindroth och Roope Salminen musicerar tillsamman­s på en stuga i Vichtis.
FOTO: ANNI SUIKKANEN STUGHELG. Elias Kaskinen, Anssi Kela, Kasmir, Anna Abreu, Kalle Lindroth och Roope Salminen musicerar tillsamman­s på en stuga i Vichtis.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland