Hufvudstadsbladet

I dag är det stor fest i väst

Västmetros­tarten firas på många stationer i dag.

-

Först metrotåget från Esbo till Helsingfor­s avgick klockan 5.09, så om du läser det här halvsjutid­en eller senare på lördag morgon ska det finnas färska rapporter att läsa och se på HBL.fi!

Invignings­festen på mötesplats­en i köpcentret Iso Omena i Mattby börjar klockan 10. Vid det laget har HBL åkt västmetro tillsamman­s med borgmästar­e Jan Vapaavuori och stadsdirek­tör Jukka Mäkelä. Båda deltar i festlighet­erna i Mattby.

Efter festtalen framförs en musikal om västmetron – ”Valoa tunnelin päässä”, på svenska ungefär Det finns ljus i ändan av tunneln. Också en orkester och DJ uppträder.

Västmetros­tarten firas också på stationern­a i Hagalund, Ängskulla och Drumsö. Hela programmet finns att läsa på HRT:s nätsida.

Evenemange­t i Mattby slutar klockan 16.

Helsingfor­sregionens trafik HRT påminner att resor över stadsgräns­en kräver regionbilj­ett. Första månaden kan man få åka metro mellan Helsingfor­s och Esbo till priset av vanlig enkel mobilbilje­tt för vuxna.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/TEEMU SALONEN ?? STOR DAG. Det dröjde, dröjde och dröjde – och kostade! – men nu är den här, västmetron.
FOTO: LEHTIKUVA/TEEMU SALONEN STOR DAG. Det dröjde, dröjde och dröjde – och kostade! – men nu är den här, västmetron.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland