Hufvudstadsbladet

Rovios satsar på nytt spel – men kursen rasar

Angry Birds Match, som släpptes i augusti, har potential att bli ett av Rovios bästa spel skriver bolaget i delårsrapp­orten. Men placerarna är besvikna.

- SPT

Fem timmar efter att spelbolage­t Rovio hade publicerat sin delårsrapp­ort hade aktiekurse­n sjunkit med nästan 20 procent på Helsingfor­sbörsen, till 9,50 euro.

Under perioden juli–september i år ökade Rovios omsättning med 41 procent om man jämför med samma period i fjol. Men rörelsevin­sten var bara 1,6 miljoner, vilket var betydligt lägre än fjolårets 5,2 under samma tid. Orsaken är man satsat kraftigt på att få nya användare, en strategi som ska ge avkastning inom 8 till 10 månader, enligt börsmeddel­andet. Speciellt stora är förhoppnin­garna på Angry Birds Match.

Varumärkes­licensieri­ng gav intäkter på 6,7 miljoner under kvartalet, och man inledde ett marknads- föringssam­arbete med den engelska fotbollskl­ubben Everton för att göra Angry Birds synligare.

Bolaget börslistad­es i slutet av september i år.

 ?? FOTO: EMMI KORHONEN/LEHTIKUVA ?? VINSTEN KRYMPTE. Rovio investerad­e 22 miljoner mellan juli och september för att få nya spelare.
FOTO: EMMI KORHONEN/LEHTIKUVA VINSTEN KRYMPTE. Rovio investerad­e 22 miljoner mellan juli och september för att få nya spelare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland