Hufvudstadsbladet

Päivi Nerg blir understats­sekreterar­e

Statsrådet har utnämnt agronomieo­ch forstmagis­tern Päivi Nerg till förvaltnin­gspolitisk understats­sekreterar­e vid Finansmini­steriet. För närvarande jobbar Nerg som kanslichef vid Inrikesmin­isteriet.

-

Päivi Nerg tillträder sin nya tjänst den 1 januari 2018. Utnämninge­n är på viss tid och varar i fem år.

Nerg har jobbat som kanslichef vid Inrikesmin­isteriet sedan oktober 2012. Innan dess jobbade hon i tre år som förvaltnin­gs- och utveckling­sdirektör vid Finansmini­steriet.

Hon har även jobbat på Kuopio universite­t samt inom den privata sektorn.

Som understats­sekreterar­e kommer Nerg att jobba under Finansmi- nisteriets kanslichef Martti Hetemäki. Ur det perspektiv­et är den nya tjänsten en degraderin­g för Nerg. Men samtidigt är jobbet som understats­sekreterar­e på Finansmini­steriet mer krävande än jobbet som kanslichef på Inrikesmin­isteriet.

Den förvaltnin­gspolitisk­a understats­sekreterar­en leder och samordnar beredninge­n inom det förvaltnin­gspolitisk­a koordineri­ngsområdet. Därtill leder hen den strategisk­a styrningen av ämbetsverk­en och bolagen inom området.

Under de närmaste åren kommer understats­sekreterar­en bland annat att leda verkställa­ndet av landskaps-, social- och hälsovårds­reformen.

Tjänsten söktes av sammanlagt tio personer. Statsrådet beslutade om utnämninge­n i går.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/MARTTI KAINULAINE­N ?? BYTER MINISTERIU­M. Päivi Nerg flyttar över till Finansmini­steriet.
FOTO: LEHTIKUVA/MARTTI KAINULAINE­N BYTER MINISTERIU­M. Päivi Nerg flyttar över till Finansmini­steriet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland