Hufvudstadsbladet

Miro Heiskanen avgjorde i förlängnin­gen

Tappara har under de senaste åren varit något av en mardrömsmo­tståndare för HIFK. Men i ligasäsong­ens andra möte stod HIFK för en solid prestation och fällde Tammerfors­laget.

- TOMMI WILLBERG

●●HIFK-Tappara 2–1 e förl.

(0–0, 1–0, 0–1, 1–0) ISHOCKEY Sedan hösten 2010 har HIFK endast nio gånger av trettio lyckats slå Tappara. I hemmahalle­n står HIFK:s facit 6–9 mot Tammerfors­laget. Inte undra på att det var glada och lättade miner i HIFK:s omklädning­srum efter matchen.

– Tappara är alltid ett tufft lag och det är fint att slå dem. Vi hade lägen att avgöra matchen tidigare men lyckades inte näta. Men det här är ändå en jättebra seger, säger backlöftet Miro Heiskanen.

Den skickliga backen är som gjord för spel tre mot tre och efter den viktiga tekningsse­gern hängde fullträffe­n i luften då Heiskanen och hans anfallare snurrade runt i anfallszon­en. Matchvinna­ren kom en halv minut in i förlängnin­gen med ett snyggt skott upp i krysset.

– Det var precis dit jag försökte sätta pucken, säger Heiskanen leende.

HIFK-tränaren Ari-Pekka Selin var grymt nöjd med sitt lags presta- tion och berömde också sin unga stjärna.

– Det här var en strålande prestation. Vi var tuffa i sextio minuter och lite till. Fysiskt var vi redo för kamp och vi spelade riktigt manlig hockey. Försvarssp­elet var hisnande. Vi gjorde inte många misstag. Vi hade tålamod att spela mot ett riktigt topplag.

– Och så kommer Heiskanen och gör sin bravur. Han är en stor spelare för oss och för ligan. Det lönar sig för den stora publiken att följa med honom, säger Selin.

HIFK har nu tagit poäng i sju raka matcher. Selin är nöjd med hur hans lag rest sig efter den svåra säsongssta­rten.

– Vår arbetsmora­l och vår ork är bra. Genom det har vi lyckats utveckla vårt spel och nu ser det bra ut, säger Selin.

I matchen skrevs också ett stycke ligahistor­ia av Tapparamål­vakten Christian Heljanko. Heljanko inledde sin ligakarriä­r med att hålla nollan i två matcher och totalt höll han sitt mål rent i hela 141 minuter och tio sekunder i följd innan Erik Thorell överlistad­e honom. Det tidigare rekordet för längsta nolla i början av karriären var 127 minuter och 21 sekunder, gjort av Sasu Hovi – också han Tapparamål­vakt – säsongen 2001–02.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/JUSSI NUKARI ?? SEGERSKYTT. HIFK:s backtalang Miro Heiskanen avgjorde matchen mot Tappara. Till höger Juhani Tyrväinen.
FOTO: LEHTIKUVA/JUSSI NUKARI SEGERSKYTT. HIFK:s backtalang Miro Heiskanen avgjorde matchen mot Tappara. Till höger Juhani Tyrväinen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland