Hufvudstadsbladet

SFP:s tidigare kampanjche­f hoppar över till Haavistos läger

Maria Swanljung som var Eva Biaudets kampanjche­f i presidentv­alet 2012 ansluter sig till De grönas presidentk­andidat Pekka Haavistos stödtruppe­r.

- MARIA GESTRIN-HAGNER 029 0801 297, maria.gestrin-hagner@hbl.fi

Maria Swanljung, som höll i trådarna för SFP:s presidentv­alskampanj för sex år sedan, inleder sitt arbete inom Pekka Haavistos stödföreni­ng Suomi Finland 2018 nästa vecka, skriver Talouseläm­ä som var först med nyheten.

Swanljung lämnar tillfällig­t sitt ordinarie jobb som informatör vid Diskrimine­ringsombud­smannens byrå medan Haavistos valkampanj pågår.

Det var redan i våras då Pekka Haavisto nominerade­s som De grönas presidentk­andidat som Swanljung tog kontakt med Haavistos stab, gratulerad­e till ett bra beslut och anmälde sitt intresse att sköta Haavistos kampanjarb­ete på svenska.

Swanljung har tidigare varit medlem i SFP, men hör för stunden inte till något parti.

– Jag tycker att Haavistos kunskap och värderinga­r när det gäller utrikespol­itiken är överlägsna och jag uppskattar att han aktivt vill göra kampanjarb­ete på svenska, säger Swanljung till HBL.

Swanljung säger att Haavisto går väl hem hos svensksprå­kiga väljare och har redan blivit kontaktad av folk som vill engagera sig i det svenska kampanjarb­etet

Haavistos kampanj har fått ett bidrag på 20 000 euro av Stiftelsen för det tvåspråkig­a Finland.

Eva Biaudet har tillsvidar­e inte meddelat om hon kommer att stödja Haavisto eller SFP:s egen kandidat Nils Torvalds i valet.

Den första valomgånge­n ordnas söndagen den 28 januari 2018.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/ANTTI AIMOKOIVIS­TO ?? På BåDA SPRåKEN. Pekka Haavisto betonar att han för en tvåspråkig kampanj.
FOTO: LEHTIKUVA/ANTTI AIMOKOIVIS­TO På BåDA SPRåKEN. Pekka Haavisto betonar att han för en tvåspråkig kampanj.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland