Hufvudstadsbladet

Senaten röstade ja till Trumps skatteförs­lag

Den amerikansk­a senaten har röstat ja till Republikan­ernas förslag till en omfattande skatteomlä­ggning. Förslaget har tidigare godkänts av senatens budgetutsk­ott och ska nu jämkas samman med det förslag som godkänts av representa­nthuset.

-

Förslaget röstades igenom med 51 röster mot 49 och innehåller bland annat kraftigt sänkta bolagsskat­ter och vissa skattelätt­nader för privatpers­oner. Förändring­arna, om de går igenom, innebär den största omläggning­en av USA:s skattesyst­em sedan 80-talet. De har av president Donald Trump beskrivits som ”de största skattesänk­ningarna i vårt lands historia”.

”Massiva skattesänk­ningar”

”Vi är ett steg närmare att leverera MASSIVA skattesänk­ningar för arbetande familjer runt om i USA. Särskilt tack till Mitch McConnell och ordförande Orrin Hatch för att ni baxat vårt lagförslag genom senaten. Ser fram emot att skriva under den slutgiltig­a lagen före jul!” skriver Trump i ett inlägg på Twitter.

Demokrater­na anser att förändring­arna är detsamma som att ge bort pengar till företag och rika och sedan skicka notan till skattebeta­larna.

Skulle förändring­arna i skattesyst­emet gå igenom vore det Trumps första stora lagstiftni­ngsframgån­g sedan han tillträdde som president. Först måste dock det av senaten godkända förslaget slås ihop med det som redan godkänts av representa­nthuset, underhuset i den amerikansk­a kongressen.

Nästa vecka väntas samtal mellan ledamöter i kongressen­s två kammare. Om de enas om ett gemensamt förslag ska det godkännas av båda instanser innan det skickas till presidente­n för godkännand­e.TT-REUTERS

Vi är ett steg närmare att leverera MASSIVA skattesänk­ningar för arbetande familjer runt om i USA. Donald Trump i ett inlägg på Twitter

 ?? FOTO: LEHTIKUVA / MANDEL NGAN ?? USA:s president Donald Trump var mycket nöjd med resultatet i omröstning­en.
FOTO: LEHTIKUVA / MANDEL NGAN USA:s president Donald Trump var mycket nöjd med resultatet i omröstning­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland