Hufvudstadsbladet

Sex grupper ”lever” inför sista omgången

Grupp B och grupp H är avgjorda. Åtta lag är redan klara för åttondelfi­nalerna i vår. Fjorton lag slåss om ytterligar­e åtta biljetter.

- JONAS VON WENDT jonas.wendt@ksfmedia.fi

Grupp A

Manchester United kan i teorin ännu missa slutspelet men i praktiken är den engelska jätten klar för spel i vår. En poäng räcker för att definitivt säkra avancemang. Fördel Basel i kamp om andra plats.

Grupp C

Chelsea är klart för avancemang. Roma avancerar om laget slår Karabach. Om Atletico inte vinner över Chelsea har Roma till och med råd att förlora. Klar fördel Roma med andra ord.

Grupp D

Barcelona spelar åttondel. Juventus har allt i egna händer. Vinner laget nere i Pireus spelar det ingen roll hur matchen mellan Barcelona och Sporting slutar. Sporting måste vinna och få hjälp av Olympiakos för att kunna avancera. Väldigt mycket talar för Juventus.

Grupp E

Liverpool behöver en poäng. Vid förlust mot Spartak skulle Moskvalage­t placera sig före Liverpool som i så fall behöver hjälp av Maribor mot Sevilla. Slår Liverpool Spartak går Liverpool och Sevilla vidare.

Grupp F

City är klart för slutspel. Sen står det mellan Sjachtar och Napoli. Napoli behöver hjälp av City. Om Sjachtar inte förlorar mot City har Napoli ingen chans att avancera. Om Napoli vinner och Sjachtar faller går Napoli vidare.

Grupp G

Besiktas har säkrat avancemang. Porto går vidare om man slutar på samma poäng som Leipzig. De sistnämnda måste ta flera poäng än Porto i den avslutande omgången för att avancera.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/AFP/CRISTINA QUICLER ?? Liverpool har sitt öde i egna händer inför den sista gruppspels­matchen i Champions League.
FOTO: LEHTIKUVA/AFP/CRISTINA QUICLER Liverpool har sitt öde i egna händer inför den sista gruppspels­matchen i Champions League.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland