Hufvudstadsbladet

Finland är ett bra land att växa upp i!

-

FINLAND 100 åR Finland är just nu ett ganska lugnt land. Det händer inte så mycket, vilket är både positivt och negativt. Vi lever i ett land som är relativt tryggt och jämställt. Man kan gå ut på gatan och känna sig trygg. Ibland kan man träffa på en icke pratsam person men så är det här. En del är inte så pratsamma och ibland kan man uppfatta dem som otrevliga.

Då vi blir vuxna hoppas vi att Finland kan erbjuda jobb som motsvarar vår utbildning. Vi vill kunna byta jobb för att vi vill prova på något nytt i stället för att bli av med det utan egen vilja.

Finland har en fin natur även fast inte ungdomar visar så mycket intresse för den. På somrarna tycker vi om att simma och på vintrarna gillar vi att åka slalom eller snowboard. Vår natur är ganska ren jämfört med andra länders. På sommaren växer det goda bär i skogen och vi har god inhemsk mat som fisk, älg och goda grönsaker. Även våran skolmat är god och vi är tacksamma över att vi får den gratis. Det är vänligt av Finland att vi tar emot flyktingar och ger dem någonstans att bo och ger dem en ny chans till ett lyckligt liv.

Sämre med Finland är att här inte händer så mycket. Fler artister, evenemang och festivaler borde ordnas. Nu när det är mörka tider ute blir man lätt trött och nedstämd. Men när våren närmar sig blir man pigg igen.

Vi tycker att Finland är ett bra land att växa upp i. SELMA BAIROU OLIVIA WOLLSTéN

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland