Hufvudstadsbladet

Dicken fick sin revansch

Efter förlusten i cupfinalen visade Dicken att man verkligen vill vara etta i landet då laget körde över IFK i fredagens FMseriemat­ch.

- FIlIP saxén

HIFK fick se vad som händer om man retar upp de regerande mästarna Dicken. Efter att de stjärnpryd­da tagit hem cupfinalen i söndags blev laget fullkomlig­t överkörda av Drtumsölag­et då lagen möttes i FM-serien.

– Vi spelade på vår egen nivå och då går det så här, säger Martina Genberg efter 31–18-segern.

I cupfinalen hölls spänningen och dramatiken hela matchen innan IFK kunde fira som mästare. I seriematch­en i Idrottshus­et var kampen över innan den ens på allvar kommit i gång. Efter 10 minuter stod det 3–3 – en kvart senare 4–13.

– Vi lyckas inte ladda om. Vi vet att det krävs hårt arbete för det här och i dag lyckas vi inte med någonting, säger IFK.kaptenen Linda Cainberg.

Där IFK misslyckad­es i sin uppladdnin­g hittade Dicken styrka i söndagens förlust.

– Vi hade förberett oss bra och spelade som vi ska spela. Jag är mycket nöjd med vårt anfall och med vårt försvar. Vi hjälpte varandra och arbetade bra tillsamman­s, säger Genberg.

Hon medger att segern var värd betydligt mer än bara de två poäng laget får med sig till serietabel­len.

– Den här segern behövdes verkligen. Det är viktigt rent mentalt att kunna vinna efter förlusten i cupen.

Dicken var bättre på alla delområden i fredagens match och visade att man – trots förlusten i cupfinalen – fortfarand­e är den största favoriten inför vårens slutspel.

 ?? FoTo: FSC MEDiA ?? Karolina Nylund sköt fem mål mot IFK.
FoTo: FSC MEDiA Karolina Nylund sköt fem mål mot IFK.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland