Hufvudstadsbladet

Den lilla musen Nisse

-

I en grotta har musen Nisse ordnat det fint för sig.

Den lilla musen Nisse bodde i en grotta. Den var tillräckli­gt stor för att Nisse skulle kunna bo där. Nisse hade en säng som var i storleken av en sardinburk (för att det var en sardinburk), han hade ett lakan som var gjort av hö och ett täcke gjort av en liten trasa. Dynan var gjord av en liten fingertopp­sblomma (det var så att musen Nisse satte in huvudet i blomman, och sen var den ett litet parasoll över Nisses huvud, om man kan säga så).

Musen Nisse tycker om att spela på instrument. Nisses favoritins­trument är saxofon. Nisses favoritsån­g är Ekorr’n satt i granen, för att ekorren är så lurvig och söt, tycker Nisse.

Nisse har ett litet kök och Nisses spis är en svart sten som han värmer upp i solen (den blir tillräckli­gt het för en mus, men inte för oss människor). Där lagar Nisse mat nästan varje dag. Nisses favoritmat är sallad från huset uppe på kullen, där brukar Nisse få så mycket mat han vill (människorn­a har gjort ett land åt Nisse).

Nisse har ett skåp som är gjort av en en meter hög trädstam. Där inne förvarar han till exempel sin sallad, gurka och sin morot. Nisse har också ett kylskåp, det är en liten grop som går ner en meter under marken. Där förvarar Nisse sin sylt (om ni vet en sådan där studsboll så är Nisses syltburkar gjorda av glas just i den storleken) och mjölk (mjölken förvaras i samma sorts förpacknin­g som sylten).

Nu vet ni hur Nisse bor så Nisse vill säga adjö för denna gång.

MAX RISKU, 9 åR, ESBO

 ??  ?? I tomteparad­en, som ordnades i Kuhmo i slutet av november, vajade finska flaggan samtidigt som tomtebjäll­rorna klingade. Här passade man på att ta emot julen och fira Finlands 100-årsjubileu­m samtidigt. Bilden har Niilo Salinen, 8 år, från Kuhmo ritat.
I tomteparad­en, som ordnades i Kuhmo i slutet av november, vajade finska flaggan samtidigt som tomtebjäll­rorna klingade. Här passade man på att ta emot julen och fira Finlands 100-årsjubileu­m samtidigt. Bilden har Niilo Salinen, 8 år, från Kuhmo ritat.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland