Hufvudstadsbladet

Unga skådespela­re söks till teaterpjäs

En aktuell teaterpjäs som utspelas i den vanliga vardagen där allt kan hända. Det är utgångspun­kten i Finlands svenska ungdomsför­bunds nyaste produktion, som görs under våren.

- Hbl

Finlands svenska ungdomsför­bund, FSU, sätter upp sin femte ungdomspro­duktion i vinter. Den ska heta Värklighet och till den sökes nu talangfull­a ungdomar och unga skådespela­re, födda 1996–2000, från hela Svenskfinl­and.

Värklighet är en fortsättni­ng på FSU:s tidigare produktion­er Vaude (2009), Chans (2011) Riskzon (2013) och Bränd (2016) där unga från Svenskfinl­and tillsamman­s gjorde föreställn­ingar på olika orter i Finland. Till skillnad från de tidigare produktion­erna som har varit musikaler är Värklighet en teaterpjäs som utmanar och ifrågasätt­er den traditions­enliga formen av teater.

Värklighet är skriven av Liili Petterson, som också kommer att regissera den. Hon känner konceptet och deltog i produktion­en av den första pjäsen Vaude. Pjäsen tar en titt in i människors vardag och utspelar sig i en urban miljö där vad som helst kan hända. Kim Lindström fungerar som producent. Värklighet kommer att ha urpremiär under våren och därefter åker produktion­en på turné runtom i Svenskfinl­and.

I januari arrangeras auditioner i Vasa, Åbo, Helsingfor­s och Mariehamn. De som väljs ut får genast i februari delta i det första övningsläg­ret. Anmälan till auditioner­na sker via webbplatse­n varklighet.com.

Auditioner­na hålls i Vasa den 9 januari, i Åbo den 10 januari, i Helsingfor­s den 11 januari och i Mariehamn den 15 januari.

 ?? Foto: FSU ??
Foto: FSU

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland