Hufvudstadsbladet

Fick inte dricka kaffe på slottsbale­n

En 92-åring satt bredvid en tom stol, medan hans hustru fick vänta i ett rum för följeslaga­re. President Niinistö ber om ursäkt.

- SPT

Iltalehti skrev i lördags om en 92-årig krigsveter­an och hans 82-åriga fru som kom till slottsbale­n tillsamman­s. När det var dags för krigsveter­anernas kaffestund fick hustrun inte följa med, utan hänvisades till ett rum för krigsveter­anernas följeslaga­re. Det hjälpte inte att paret visade upp sin inbjudan och sa att de är man och hustru.

Mannen, femtonårig stafett i vinterkrig­et, satt en timme med de andra veteranern­a. Under tiden fick hustrun först fick stå och vänta på en sittplats, och sedan sitta med kaffekoppe­n i famnen eftersom det inte fanns bord.

– Hon var så skakad att hon grät en skvätt. Det kom som en chock, de skulle tillbringa kvällen tillsamman­s och så förpassade­s hon till ett avsides rum, säger parets dotter till Iltalehti.

När paret träffades igen var hustrun så uppgiven att de snabbt lämnade festen, före presidentp­aret hälsat på i veteranern­as rum.

Presidente­ns kansli bekräftar att paret enligt planerna skulle ha suttit tillsamman­s i krigsveter­anernas rum. Kansliet beklagar och säger att det skett ett mänskligt misstag.

Sent på lördagen kommentera­de även president Sauli Niinistö händelsen.

– Det är ett verkligt beklagligt missförstå­nd från vår sida. Jag hoppas att paret kan förlåta oss, säger han till Iltalehti.

Det är ett verkligt beklagligt missförstå­nd från vår sida. Jag hoppas att paret kan förlåta oss. Sauli Niinistö

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/VESA MOILANEN ?? President Sauli Niinistö kommentera­de händelsen under sin tågturné.
FOTO: LEHTIKUVA/VESA MOILANEN President Sauli Niinistö kommentera­de händelsen under sin tågturné.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland