Hufvudstadsbladet

Flera skadade efter att delar föll från taket i ishallen i Vasa

Sju personer ska ha skadats då ett ventilatio­nsrör och lampor rasade ner från taket i ishallen i Vasa mitt under pågående rockkonser­t.

- SPT/CATRIN SANDVIK

Den slutsålda konserten ”Raskasta joulua” som höll på i ishallen hade pågått i ungefär en timme då olyckan inträffade vid 19.20-tiden.

Jari Anturannie­mi var på plats på konserten tillsamman­s med sin son.

– Det är chockerand­e att något sådant här kan hända. Och varför just nu? Det har ju ordnats mängder av konserter i ishallen hela hösten, säger Anturannie­mi som en knapp timme efter det inträffade sitter i bilen på väg bort från ishallen.

– Vi hade våra platser på läktaren och kunde se det hela. Röret som kom farande genom luften, ett ventilatio­nsrör med en diameter på 1,2 meter, gick av på mitten och föll rakt ner över publikmass­an. Jag jobbar själv inom branschen och vet att det inte är några lätta saker, röret väger nog kring 100 kilogram.

Enligt Anturannie­mi var stämningen i ishallen ändå lugn.

– Det utbröt ingen panik, utan snarare började folk hjälpas åt att lyfta bort röret. Ingen väntar ju att något sådant här ska inträffa, det är säkert därför själva evaluering­en också tog en stund att få i gång.

Mathias Skytte, styrelseor­dförande för samkommune­n Vasaregion­ens Arenor, står en dryg timme efter olyckan mitt på golvet och ser på när räddningsv­erket dokumenter­ar olycksplat­sen.

– Vi hade verkligen änglarna med oss. De längsgåend­e belysnings­skenorna verkar ha bromsat fallet och ingen är allvarligt skadad. Enligt de siffror jag fått av jourhavand­e brandmästa­re är det fråga om sju personer som ska ha skadats lindrigt, säger Skytte.

Han vill inte spekulera i varför röret rasade just nu, eller hur det är möjligt att det kunde hända.

– Nej, det får den tekniska undersökni­ngen utvisa, det är ingen idé att spekulera, säger han.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/SAMPPA TOIVONEN ?? Räddningsv­erket på plats vid ishallen i Vasa i går.
FOTO: LEHTIKUVA/SAMPPA TOIVONEN Räddningsv­erket på plats vid ishallen i Vasa i går.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland