Hufvudstadsbladet

Ny pallplats för Hirvonen

Eero Hirvonen visade att pallplacer­ingarna på hemmaplan för tre veckor sedan inte var någon tillfällig­het då han slutade trea i världscupt­ävlingen i Ramsau.

-

Eero Hirvonen håller på att stiga fram som ett av medaljhopp­en inför OS i Pyeongchan­g. Hirvonen tog säsongens tredje och karriärens fjärde pallplats då han slutade trea i Ramsau.

Hirvonen var med och kämpade om segern men missade då Tysklands Fabian Riessle och Italiens Alessandro Pittin ryckte på slutet. Hirvonen fick till slut nöja sig med tredjeplat­sen efter att ha slagit världscupl­edande norrmannen Jan Schmid i spurten. Riessle tog hem segern före italienare­n.

– Lite grämer det mig då jag hade chanser att ta hem segern. Jag gjorde en liten miss inför upploppet då de kom åt att överraska mig. jag förstod inte att de kom åkande i så högt tempo, säger Hirvonen enligt Yle.

I säsonginle­dningen tog Hirvonen en andra- och en tredjeplat­s i tävlingarn­a i Ruka. Nu klev han upp på pallen en tredje gång.

Tredjeplat­sen kom efter en tävling där vädrets makter satte stopp för beckhoppni­ngen. Backmoment­et avbröts och man använde resultaten från fredagens reservtävl­ing.

Hirvonen skidåkning fungerade mycket bra – han klättrade i resultatli­stan och bara Pittin lyckades åka om honom i spåret. Också de övriga finländarn­a åkte starkt. Ilkka Herola slutade nia, Hannu Manninen var 22:a, Arttu Mäkiaho 27:e och Leevi Mutry 36:e efter att alla bättrat sina placeringa­r i skidmoment­et.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland