Hufvudstadsbladet

Kaisa Mäkäräinen bommade ett skott för mycket

Kaisa Mäkäräinen fick nöja sig med 14:e plats i världscupe­n i Frankrike. Två bommar i det andra liggande skyttet förstörde masstarten för en oförståend­e Mäkäräinen.

- SPT/SEBASTIAN BACKMAN

Mäkäräinen får fortsätta vänta på säsongens första seger. Masstarten i Frankrike var den sista tävlingen innan julpausen.

Mäkäräinen bommade på egen hand lika många skott som dagens tre bästa åkare. Det osäkra skyttet fortsätter vara den blåvita profilens akilleshäl.

Det är svårt att råda bot på bekymren om man inte vet var felet ligger. Mäkäräinen har svårt att förklara bommarna i det liggande skyttet.

– De två bommarna var mystiska. Jag förstod inte vad som gått fel ens efter att jag sett var skotten träffade, säger Mäkäräinen.

Efter fem träffar i det första stående skyttet hade Mäkäräinen fortfarand­e små chanser till en topplaceri­ng, men tävlingens näst sista skott blev en bom och täten rymde i väg.

Trots att Mäkäräinen slutade 14:e var hon bara 53 sekunder långsammar­e än dagens segrarinna Justine Braisaz.

– Jag kan inte minnas att det någonsin tidigare skulle ha skiljt 53 sekunder mellan seger och 14:e plats. Placeringe­n värmer inte alls, men min insats var ändå helt okej, säger Mäkäräinen.

Mari Laukkanen bommade fyra skott och slutade på 24:e plats.

Franska segrar

Inför det sista skyttet var det fördel Denise Herrmann. Herrmann säckade ändå ihop och bommade tre skott i det sista skyttet.

Fransyskan Justine Braisaz avslutade med att skjuta prickfritt och vann tävlingen elva sekunder före vitryskan Irina Krjuko. Tyskan Laura Dahlmeier slutade trea.

På herrsidan var det jämnare. Fransmanne­n Martin Fourcade sköt prickfritt och korsade mållinjen fyra sekunder före norrmannen Johannes Thingnes Bø, som bommade två skott. Tysken Erik Lesser var trea, sex sekunder efter Fourcade.

Ingen finländare tog sig till herrarnas masstart.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/AFP/FRANCK FIFE ?? Kaisa Mäkäräinen fortsätter ha små problem med skyttet.
FOTO: LEHTIKUVA/AFP/FRANCK FIFE Kaisa Mäkäräinen fortsätter ha små problem med skyttet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland