Hufvudstadsbladet

Lotsbåten kan i bästa fall bärgas före jul

Decembervä­dret har satt käppar i hjulet för bärgningen av lotsbåt L424 som förliste en sjömil från Borgå fyr den 8 december. Den kommer med största sannolikhe­t att bärgas före jul, vilket ger utredninge­n nytt krut.

- SPT/JENNY BLOMQVIST

Den tragiska lotsbåtsol­yckan utanför Emsalö, där två personer förolyckad­es, är fortfarand­e olöst.

– Det är fortfarand­e för tidigt att spekulera kring vad som orsakade olyckan. Vi får hela tiden mer informatio­n om vad som hände, men har ännu inte hunnit dra några slutsatser. Det gäller att ha is i magen, säger Veli-Pekka Nurmi, direktör på Olycksutre­dningscent­ralen.

Olycksutre­dningscent­ralen har gjort upp en noggrann plan för hur båten ska bärgas och hur utredninge­n ska utföras.

– Det är en omfattande utredning. Under helgen har vraket fotografer­ats och vi har förberett oss väl inför bärgningen. Vi kommer att göra ett tappert försök inom de närmaste dagarna.

Båten bärgas alltså före jul, om inte snålblåst eller något oväder drar in över Finska viken. Förutom det för årstiden nyckfulla vädret, är utmaningen att bärga båten utan att den tekniska utrustning­en förstörs. Fördelen är att båten inte ligger särskilt djupt.

– Att bärga båten är viktigt för oss, men det är dumt att skynda. Våt tek- nisk utrustning kan förstöras om man låter den torka obehindrat, säger Nurmi.

De tekniska hjälpmedle­n är väsentliga för att kunna simulera hur båten har rört sig och bekräfta utredarnas teorier.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland