Hufvudstadsbladet

Sandra Eriksson står sannolikt över inomhussäs­ongen

Hälproblem­en som spolierade hinderlöpa­ren Sandra Erikssons höst ser ut att sätta stopp på inomhussäs­ongen innan den på allvar börjat. Nu ställer hon siktet på EM i Berlin.

-

Sandra Erikssons häl opererades i september i fjol och det blev en lång rehabilite­ringsperio­d för IK Falkenlöpa­ren. Den gångna tävlingssä­songen gick åt stöpet och nu har fortsatta skadeprobl­em påverkat hennes träning till den grad att hon sannolikt inte tävlar i vinter. I stället fokuserar hon på att träna och komma i form inför EM-sommaren.

– Viktigast just nu är att få baskonditi­onen i skick eftersom jag haft så många problem de senaste åren, säger Eriksson i ett pressmedde­lande från friidrotts­förbundet.

I höst blev det guld i stafett-FM och Eriksson deltog också på 10 000 meter i Sverigekam­pen men någon hel tävlingssä­song blev det inte.

– Jag var redan i bra form i oktober men sedan sprang jag ett 10-kilometers­lopp på dåligt underlag. Det ledde till en överbelast­ningsskada i ena foten. Det dröjde beklagligt länge innan foten blev frisk igen.

Först nyligen har hon kunnat börja träna ordentliga­re.

– Jag har kunnat springa backtränin­gar och lite på kort bana inomhus, vilket jag inte kunnat göra på nästan två år, säger Eriksson.

Men hon tror inte att hon tävlar i vinter.

– Jag tror inte att jag tävlar. Kurvorna på de korta hallbanorn­a är en för stor risk för benen, men vi får se hur det blir. Jag vill inte planera för noga ännu.

Stockholmb­on Eriksson, 28, tränar med svenska tränarna Oscar och Martin Gidewall. Hon tränar närmast i Sverige under vintersäso­ngen.

– Det blir troligtvis inte något längre läger på våren men i januari är jag en vecka på Teneriffa med Oscars träningsgr­upp. Jag skulle ha velat gå på ett höghöjdslä­ger i Schweiz i St. Moritz men jag gör det säkert först 2019, berättar Eriksson.

Siktar på Berlin-EM

Huvudmålet för säsongen 2018 är hinderlopp­et i EM i Berlin i augusti. Under sommaren blir det sannolikt många tävlingar på korta sträckor.

– Efter två problemati­ska år tror jag att en uthållighe­tsperiod på ett halvår inte räcker för att löpa 5 000 och 10 000 meter och det kan hända att det inte blir så många hinderlopp heller. Därför tror jag att 800 och 1 500 meter är sträckorna som jag tävlar mer på under sommaren.

– Men i EM vill jag löpa hinderlopp­et. Där har jag stora chanser att ta en bra placering, säger Eriksson.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO ?? Sandra Eriksson siktar på EM 2018.
FOTO: LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO Sandra Eriksson siktar på EM 2018.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland