Hufvudstadsbladet

Silvana Imam hyllar friheten

-

Det blir oavsiktlig­t en hyllning till svensk hiphop och r’n’b i Veckans låttips när Silvana Imam och Parham släppt nya singlar. FRI – SILVANA IMAM MED SIKAI OCH EVA DAHLGREN ■ Svenska hiphop-artisten Silvana Imam släppte i fredags nya singeln Fri. Det är första singeln sedan albumet Naturkraft år 2016 och den följer på många sätt mönstret för en Silvana Imam-låt. I låten rappar Imam om att be för ”alla mina i nöd”, hon rappar om sina familjemed­lemmar och deras historia, och hon sjunger om frihet och att äntligen få vara fri.

Imam har blivit hyllad som en feministis­k och antirasist­isk symbol i Sverige, men själv har hon varit noggrann med att också bara få vara Silvana i musiken – personen med rötter i både Litauen och Syrien, barnet som blev mobbad i skolan och artisten som i dag får njuta av sina framgångar. I nya singeln låter hon alla dessa världar mötas, samtidigt som hon bjuder in Sikai och, något överraskan­de, Eva Dahlgren för att få med andra röster och nyanser i låten.

FACETIME – PARHAM ■ ”Hon ringer mig på facetime ... för hon vill ha mig på day time”, sjunger Göteborgsb­aserade hiphop-artisten Parham i nya låten Facetime. Singeln är en catchig och tidsenlig r’n’b-låt som skildrar hur en tjej alltid ringer sent på kvällen i appen Facetime, men egentligen hoppas på att kunna träffas dagtid. Parham leker med rytmer, harmonier och elektronis­ka element, inklusive ljudet som appen gör när någon ringer. Han skapar således en intressant, om än ganska mainstream låt, som lätt fastnar på hjärnan efter bara en genomlyssn­ing.

Läs också: Recension av Silvana Imams Naturkraft (30.3.2016)

 ?? FOTO: ELISABETH OHLSON WALLIN ??
FOTO: ELISABETH OHLSON WALLIN

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland