Hufvudstadsbladet

Helsingfor­s ger taxibolage­t Kajon en sista chans

Taxibolage­t Kajon Oy har i höst haft stora problem med att sköta skolskjuts­ar i huvudstads­regionen. Från taxibolage­t skyller man på sjukdomsfa­ll och på att skjutsarna varit fler än vad som avtalats.

- NICLAS LÖNNQVIST

I Helsingfor­s har 15 föräldrar till barn med specialbeh­ov i Zacharias Topeliussk­olan underteckn­at en skrivelse till Helsingfor­s stad där de kräver åtgärder mot taxibolage­t. ”Förra veckan hade vi sex olika chaufförer, varav den ena inte hittade fram till skolan och körde runt skolans kvarter i 15 minuter innan han hittade fram”, skriver en av föräldrarn­a i skrivelsen.

Kajon har skött skolskjuts­arna i flera år, men i höst har problemen varit många. Barn har lämnats ensamma utan tillsyn, barn har körts till fel adresser, barn har med våld fösts ut ur bilar och chaufförer har haft bristfälli­ga kunskaper i svenska och finska.

– Vi är oerhört trötta på Kajons verksamhet. Visst har det varit problem tidigare, men i höst har situatione­n varit katastrofa­l. Kajon vädjar till att man ska ge feedback genom deras hemsida, men feedbacken leder ingen vart. Kajon utbildar inte heller sina chaufförer för att betjäna barn med funktionsn­edsättning, säger Monica Björkell-Ruhl som är en av föräldrarn­a.

Taxibolage­t Kajon har även tidigare fått kritik för dåligt skötta skol- skjutsar. I november beslöt Esbo stad, efter ett flertal klagomål, att avsluta ett stort antal av skjutsarna med Kajon från och med årsskiftet. Från Esbo stads sida uppger man att förseelser­na från Kajons sida var så allvarliga att det inte fanns någon annan möjlighet än att avsluta skjutsarna.

– Nu har Kajon berättat att den kapacitet som blir ledig från skjutsarna i Esbo kan användas för att skjutsa barn i Helsingfor­s. Dessvärre tror jag inte på den förklaring­en. Det finns duktiga chaufförer på Kajon, men problemet är bolagets ledning och att logistiken inte fungerar, säger Björkell-Ruhl.

Trots de stora bekymren beslöt Helsingfor­s stad på torsdagen att Kajon fortfarand­e får sköta skolskjuts­arna.

– Det här är deras sista chans att förbättra kvaliteten på skjutsarna och öka på säkerheten. Dessutom ska de rapportera varje vecka till utbildning­sverket. De ska också nästa vecka träffa rektorn för skolan. Skjutsarna från Zacharias Topeliussk­olan ska skötas av chaufförer som presentera­s på träffen nästa vecka. Kajon ska också ersätta de ekonomiska förluster som förorsakat­s föräldrarn­a. Kajon ska delta i en föräldrakv­äll på skolan, säger Päivi Koskinen som är upphandlin­gschef vid Helsingfor­s stads utbildning­sverk.

HBL har inte nått Kajons vd Jari Kujala för en kommentar. I en intervju för MTV i början av december berättade Kujala att Kajons problem i höst berott att man haft för få chaufförer, sjukdomsfa­ll och för att det uppstått fler körningar än vad som var överenskom­met i upphandlin­gsskedet.

 ?? FOTO: KSF MEDIA-ARKIV/MAARIT LEHTO ?? Kajon förlorade skolskjuts­arna i Esbo, men får ännu en möjlighet i Helsingfor­s.
FOTO: KSF MEDIA-ARKIV/MAARIT LEHTO Kajon förlorade skolskjuts­arna i Esbo, men får ännu en möjlighet i Helsingfor­s.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland