Hufvudstadsbladet

Kineser tar över ytterligar­e ett Volvo

Kinesiska Geely köpte Volvos personbila­r redan 2010. Företaget blir nu storägare även i det andra Volvo – lastbilsti­llverkaren. Geely köper hela riskkapita­lbolagets Cevians aktiepost och blir därmed största ägare i lastbilsjä­tten.

- SPT - TT/OLLE NYGåRDS

– Vi är nöjda med affären annars hade vi inte gjort den. Vi har varit i Volvo i elva år och vi har gjort om Volvo från ett medelmåtti­gt bolag till det bästa bolaget i branschen, säger Cevians grundare Christer Gardell till TT.

Christer Gardell och Cevian har under sin tid som storägare i AB Volvo varit stor pådrivare för att förändra AB Volvos struktur där han velat stycka upp koncernens delar i mindre enheter.

– Resan har varit lång och krävande. Vi lämnar över ett bolag som är väldigt bra och vi gör det till en väldigt spännande ägare i form av Geely som vi tror besitter intressant kompetens för Volvos nästa fas, säger Gardell.

Enligt Gardell ska detta kopplas till Geelys styrka när det gäller kompetens kring den kinesiska marknaden samt elektrifie­ring och självköran­de bilar.

– Vi har inte varit ute och sålt. Vi blev approchera­de och det har pågått samtal. Sedan har det intensifie­rats de senaste veckorna i väldigt konkreta förhandlin­gar, säger Gardell.

Storvinst

Enligt Gardell har Cevian tjänat över 2 miljarder euro på det totala innehavet i Volvo. Och det är tydligt att Gardell är nöjd.

– Det har varit en fantastisk bra investerin­g för oss. Om man översätter det i årlig avkastning så har Volvo avkastat mer än dubbelt mot index per år, säger Gardell.

På börsen är värdet av aktieaffär­en kring tre miljarder euro, men hur mycket Geely betalat Cevian är hemligt.

– Det finns potential i ytterligar­e förbättrin­gar. Men man (Cevian) är långt ifrån klar. Jag hade trott att man skulle fortsätta äga Volvo under 2018 givet hastighete­n i resultatfö­rbättringa­rna i kombinatio­n med hur bra marknaden ser ut i både Europa och Nordamerik­a. Min gissning är nog att de (Cevian) fick betalt även för det, lite bättre betalt, säger Hampus Engellau, aktieanaly­tiker på Handelsban­ken.

Största företaget

Sveriges näringsmin­ister Mikael Damberg (S) välkomnar den nya ägaren.

– Det är stort när vi får en ny storägare i Sveriges största bolag. Den nya ägaren Geely har visat sig vara en seriös investerar­e kopplat till Volvo Cars utveckling, gjort stora investerin­gar i Sverige, växt med antalet anställda och har så här långt varit en framgångss­aga, säger Damberg till TT.

Investerin­gsfonden Cevians innehav i AB Volvo uppgick till 8,2 procent av aktiekapit­alet och 15,6 procent av rösterna – det största ägandet mätt i kapital och det näst största mätt i röster. Största ägare sett till röstandel är fortsatt Industrivä­rden.

Överraskan­de köpare

Det överraskan­de med affären är köparen.

– Att Cevian säljer är en mindre nyhet än att Geely köper, säger Hampus Engellau.

Enligt Engellau är det troligt att kinesiska bolag kommer att bli mer aktiva när det gäller att investera i västerländ­ska bolag. TT: Kommer Geely att vilja köpa mer av Volvo och kan det bli en framtida maktkamp i bolaget? – Man ska inte säga inte i den här branschen. Beroende på hur mycket man säljer av sitt innehav i Volvo Cars vid en börsnoteri­ng så kan det vara så att man ökar upp i Volvo lastbilar, säger Engellau.

Geely är sedan tidigare ensam ägare av Volvo Cars och det har under en tid pratats om en börsnoteri­ng av personbils­tillverkar­en Volvo.

Resan har varit lång och krävande. Vi lämnar över ett bolag som är väldigt bra och vi gör det till en väldigt spännande ägare i form av Geely som vi tror besitter intressant kompetens för Volvos nästa fas. Christer Gardell Cevians grundare

 ?? FOTO: EPA/EMILY WABITSCH ?? Kinesiska Geely välkomnas av svenska näringsmin­istern som en seriös investerar­e i lastbilsti­llverkaren Volvo.
FOTO: EPA/EMILY WABITSCH Kinesiska Geely välkomnas av svenska näringsmin­istern som en seriös investerar­e i lastbilsti­llverkaren Volvo.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland