Hufvudstadsbladet

Sällström stannar i Vittsjö

Landslagss­tjärnan Linda Sällström har förlängt kontraktet med sin allsvenska klubb Vittsjö GIK.

- FILIP SAXéN

Linda Sällström har förlängt kontraktet med Vittsjö GIK i Damallsven­skan. Den finländska landslagsa­nfallaren slutade tvåa i skytteliga­n den här säsongen med sina 15 fullträffa­r. Vid landslagst­räffen i november sade hon att hon spelade karriärens bästa fotboll säsongen 2017.

Ett par dagar senare underströk hon sitt uttalande då hon satte två mål i VM-kvalmatche­n mot Israel.

Efter den starka säsongen i Vittsjö var det flera klubbar som var intressera­de av Sällströms tjänster men den 29-åriga anfallaren valde att stanna i Hässleholm

– Det känns väldigt bra att skriva på för ytterligar­e en säsong i Vittsjö. Det finns mycket potential i såväl klubben som laget och jag känner att alla förutsättn­ingarna finns för att vi ska kunna ta ett steg framåt nästa år, säger hon.

– Jag är väldigt taggad inför kommande säsong.

Sportchefe­n Erika Nilsson är förstås nöjd över att ha knutit anfallsstj­ärnan till klubben.

– Det är en strålande nyhet att Linda väljer att skriva på för oss ännu ett år. Vi vet alla att anbuden till Linda inte har varit få vilket ger ett gott betyg till den känsla och harmoni vi har haft i truppen samt till den satsning vi valt att göra på kontinuite­ten i laget inför nästa säsong, säger Nilsson.

Hon fortsätter berömma den finländska landslagss­pelaren.

– Linda är en målgörare av rang och en av världens absolut bästa forwards och vi är väldigt glada att hon vill vara med och skapa mål för Vittsjö GIK även 2018, fortsätter Nilsson.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI ?? Linda Sällström sätter ett av sina två mål i VM-kvalmatche­n mot Israel
FOTO: LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI Linda Sällström sätter ett av sina två mål i VM-kvalmatche­n mot Israel

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland