Hufvudstadsbladet

Ronaldo varnar Coutinho för Barcaflytt

Philippe Coutinhos vara eller icke vara i Liverpool är en glödhet potatis. Att Barcelona ytterst gärna vill se brassen i klubben är ingen hemlighet. Men en av alla tiders bästa anfallare, Ronaldo, varnar Coutinho för att gå till den katalanska jätten.

- JONAS VON WENDT

– Barcelona har alltid haft problem med brasilians­ka spelare. Neymar, Romario, Ronaldinho och jag. Vi behandlade­s alla dåligt av klubben trots våra prestation­er, säger 41-årige Ronaldo som gjorde en säsong i Barca.

Saldot var magnifikt precis som i alla andra klubbar han represente­rade. 40 mål på 46 matcher.

Efter det spelade han i Inter innan han år 2002 flyttade till Real Madrid då klubben var mitt inne i sin era av ”Galacticos”.

– Jag kände mig mycket mer välkommen i Real Madrid, trots att jag hade ett bra år i Barça, säger han till Esporte Interativo.

Efter karriären har Ronaldo jobbat med diverse PR-uppgifter och njutit av livets goda. Det här med livets goda är något han alltid haft en försmak för.

Ronaldo hade ofta problem med vikten under den aktiva karriären och hans grillfeste­r i Madrid var ett begrepp inom Realfamilj­en. Det var då han förutom smeknamnet El Fenomeno tilldelas öknamnet El Gordito. Det senare betyder tjockis. Men Ronaldo brukade ofta täppa till truten på sina belackare genom att trycka dit en balja eller tre.

Ronaldo fungerar numera som ambassdör för Real Madrid så man ska kanske inte ta hans ”utbrott” i riktning Barcelona på fullaste allvar. Kan ju vara så att ordförande Perez lovat Ronaldo en grillfest av kejserliga mått om den före detta superstjär­nan får landsmanne­n Coutinho på andra tankar då det gäller en flytt till Barcelona.

”Real finns i hans hjärta”

Sagan om Coutinho är en seg följetong. En annan är alla rykten om Chelseastj­ärnan Eden Hazards framtid i klubben. Han har kopplats ihop med Real Madrid otaliga gånger och den senaste att röra om i grytan är hans pappa och rådgivare Thierry Hazard som i en intervu i belgiska Le Soir säger att sonen inte har för avsikt att förlänga kontraktet med Chelsea. Hazards kontrakt går ut 2020. – Eden har sagt nej till förlängnin­g för att på det här sättet lättare kunna ta ställning till en eventuell kontakt från Real Madrid, säger hans far.

Pappan vill ändå klargöra att Real Madrid inte försökt kontakta honom eller hans son.

Skulle Real tvingas köpa loss Hazard i sommar talar vi om en övergångss­umma på runt 150 miljoner euro. Väntar man till sommaren 2020, då Hazard är 29 år, kan man få honom gratis.

Ett annat alternativ är naturligtv­is att erbjuda en eller ett par spelare i utbyte. Gareth Bale är ett alternativ i så fall. Om nu någon klubb vågar skriva kontrakt med den mer eller mindre kroniskt skadade walesaren?

Barcelona har alltid haft problem med brasilians­ka spelare ... Vi behandlade­s alla dåligt av klubben trots våra prestation­er. Ronaldo

 ?? F O T O : E P A / V I C T O R L E R N A ??
F O T O : E P A / V I C T O R L E R N A

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland