Hufvudstadsbladet

Varför ta risken att bli magsjuk?

Deltagarna i resorna till Benin har en liknande värdegrund men är annars väldigt olika. Så här ser några av dem på projektet.

-

Nelli Koskinen, barnträdgå­rdsförestå­ndare, Esbo

Jag tycker att det är bra att få perspektiv på tillvaron i Finland och har tidigare rest i till exempel Kenya. Här i Benin har vågornas brus och vindens sus som hörs i hela byn varit härligt och att gå hem från restaurang­erna på kvällen i den sammetslen­a natten.

För mig är det oerhört att kunna hjälpa världens barn på det här sättet och på ett litet, tryggt ställe som Grand-Popo. De finaste mötena under resan hade jag då vi besökte ett barnhem och ett hem för föräldralö­sa.

I daghemmet sjöng den lokala förestånda­ren sånger härifrån och jag sjöng ”Pienen pieni veturi” och ”Ihahaa hepo hirnahtaa”. Det var fint att märka en omedelbar kontakt och tillit och att sångens språk är universell­t och barnen genast började leva sig in och imitera mina gester. När jag tog ett barn i famnen ville plötsligt alla sitta i min famn.

Svårt för mig har varit att se fattigdome­n överallt och tänka på vilka mängder saker barnen har i Finland. Jag skulle ju vilja hjälpa alla barn här!

Jag har inte blivit van vid fattigdome­n, och vill inte heller vänja mig. I hemmet för föräldralö­sa sov sju barn i samma, lilla säng och när jag tänkte på det så höll jag på att brista ut i gråt.

Varje gång jag ser magra, smut-

Mina två passioner är barn och Afrika.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland