Hufvudstadsbladet

Presidentk­andidatern­a chattar med HBL:s läsare

HBL har bjudit in presidentk­andidatern­a att svara på läsarfrågo­r. De är anträffbar­a, en och en, på vår chatt på Hbl.fi fram till valveckan.

- SYLVIA BJON

På tisdag öppnas den första frågespalt­en i realtid. Då är det presidentk­andidat Sauli Niinistö (valmansför­ening) som anländer till HBL:s redaktion och svarar på frågor.

Chatten med Niinistö öppnar klockan 12.40 på tisdag på Hbl.fi.

Efter det är Tuula Haatainen (SDP) följande i tur den 11 januari, Nils Torvalds (SFP) den 12 januari, Matti Vanhanen (C) den 17 januari, Pekka Haavisto (Gröna) den 23 januari, Laura Huhtasaari (Sannf) den 24 januari och Merja Kyllönen (VF) den 25 januari.

Datumet för Paavo Väyrynen (valmansför­ening) fastslås inom kort.

För att ställa en fråga kan man antingen gå in i artikeln och fylla i ett namn och en fråga i det fält som finns överst i chatten, eller så kan man sända in frågor per mejl i förväg.

HBL kommer inför chattrunda­n att sammanstäl­la en översikt av de åtta frågor redaktione­n redan ställt alla kandidater i våra kandidatpr­esentation­er – de finns att bekanta sig med på måndag och tisdag i papperstid­ningen och även digitalt på appen och sajten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland