Hufvudstadsbladet

Jussi Laine är Årets stadsbo 2017

Jussi Laine är en aktiv stadsbo som fått beslutsfat­tarna och invånarna i Hagalund att kommunicer­a bättre.

- HBL

Föreningen Lokalredak­törer har valt Esbobon Jussi Laine till Årets stadsbo 2017. Han är aktivt med i invånarför­eningen Tapiolan Kilta, där han bland annat upprätthål­ler och utvecklar föreningen­s webbsidor.

Orsaken till att lokalredak­törerna valde Laine är att han med sitt uthålliga frivilliga­rbete har nått betydande kompromiss­er i utveckling­en av stadsdelen Hagalund i Esbo. Metrolinje­n har påverkat stadsplane­ringen på många sätt och invånarna har inte alltid varit nöjda med alla förändring­ar. Laine har fått medlemmarn­a i stadsplane­ringsnämnd­en i Esbo att delta i en promenad i terrängen och på så sätt bland annat styrt byggplaner­ingen i området i en riktning som mera tilltalar de gamla invånarna.

– Jag är bekymrad över de bestående förändring­ar som på grund av metrobygge­t görs i stadsbilde­n i Esbo. Många gamla Esbobor har blivit överraskad­e över utveckling­en i staden, säger Laine.

Årets stadsbo kommer att få oljemålnin­gen Stadsprome­nad, målad av konstnären Virpi Talvitie, som minne för utmärkelse­n av Lokalredak­törerna. Föreningen utser nu för 21 gången Årets stadsbo. Det ska vara en person som med sina gärningar vill förbättra välbefinna­ndet bland lokalbefol­kningen.

 ?? OLLI IHAMäKI
FOTO: ?? Jussi Laine har blivit vald till Årets stadsbo i huvudstads­regionen.
OLLI IHAMäKI FOTO: Jussi Laine har blivit vald till Årets stadsbo i huvudstads­regionen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland