Hufvudstadsbladet

Michael Wolff

-

●●Född 1953, uppvuxen i New Jersey. Pappan var i reklambran­schen och hans mamma journalist.

●●Studerade vid anrika Columbia University i New York och jobbade under studietide­n extra på tidningen The New York Times.

●●Har skrivit för många tidningar och tidskrifte­r – bland dem USA Today, The Hollywood Reporter, New York Magazine, Vanity Fair och GQ.

●●Vid sidan av boken om president Donald Trump har Wolff bland annat skrivit böcker om mediejätte­n Rupert Murdoch och sin tid som IT-entreprenö­r i Silicon Valley. Hans första bok var essäsamlin­gen ”White Kids”.

●●Beskrivs som en klädsnobb som gillar ”powerlunch­er” på Manhattan. Sägs uppskatta gräl. Var länge gift med en advokat men är nu tillsamman­s med frilansskr­ibenten Victoria Floethe. Paret har en tvåårig dotter.

●●Har genom åren anklagats för att ha felciterat intervjupe­rsoner och för att ha hittat på citat, bland annat i sin rapporteri­ng från Silicon Valley. Har dock motsatt sig anklagelse­rna.

●●Kände Donald Trump sedan tidigare från New Yorks medievärld och gjorde bland annat ett kort framträdan­de i ett Trumpanknu­tet pilotavsni­tt för en reality-tv-serie som aldrig sändes. Projektet kallades ”Trump Town Girls” och handlade om deltagare i skönhetstä­vlingar som skulle sälja fastighete­r, enligt The New York Times.

Källor: USA Today, The New York Times, BBC, Wag Politics med flera

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland