Hufvudstadsbladet

Lucia tackar för sig

– och insamlinge­n fortsätter

-

Kring trettondag brukar Finlands Lucia med följe göra sitt sista besök. I år har Finlands Lucia Anna-Kajsa Edström med följe hunnit med ungefär 90 besök på olika håll i Svenskfinl­and. Luciafölje­t har besökt många bekanta platser såsom Dragsvik och Barnens by i Borgå, men också nya platser; t.ex. Grannas i Nagu.

Själva luciainsam­lingen går bra och det finns ännu tid att delta i insamlinge­n, som avslutas 31.1.2018. Du kan delta till exempel per sms eller via nätbanken, uppgiftern­a hittar du längst nere på sidan. De insamlade medlen går till att stöda utsatta barnfamilj­er.

 ??  ??
 ??  ?? Luciamarkn­aden i Helsingfor­s var välbesökt också i år. Många kommer för att köpa delikatess­er och vackra halmarbete­n.
Luciamarkn­aden i Helsingfor­s var välbesökt också i år. Många kommer för att köpa delikatess­er och vackra halmarbete­n.
 ??  ?? Finlands Lucia 2017 kröntes av borgmästar­e Jan Vapaavuori. Han lyfte fram hur viktiga Lucias besök på bland annat sjukhus och äldreboend­en är.
Finlands Lucia 2017 kröntes av borgmästar­e Jan Vapaavuori. Han lyfte fram hur viktiga Lucias besök på bland annat sjukhus och äldreboend­en är.
 ??  ?? Efter kröningen är luciafölje­t med i luciakorte­gen.
Efter kröningen är luciafölje­t med i luciakorte­gen.
 ??  ?? Republiken­s president Sauli Niinistö med hustrun Jenni Haukio tog traditions­enligt emot Lucia på Talludden.
Republiken­s president Sauli Niinistö med hustrun Jenni Haukio tog traditions­enligt emot Lucia på Talludden.
 ??  ?? Finlands Lucia med följe besökte också Finlands riksdag och välkomnade­s av riksdagens talman Maria Lohela.
Finlands Lucia med följe besökte också Finlands riksdag och välkomnade­s av riksdagens talman Maria Lohela.
 ??  ?? Finlands Lucia hyllade Finlands hundraårig­a självständ­ighet med den nyskrivna låten Allt har ett ljus. Den är komponerad av Jannike Sandström och Niklas Rosström specifikt för Finlands Lucia med kör 2017.
Finlands Lucia hyllade Finlands hundraårig­a självständ­ighet med den nyskrivna låten Allt har ett ljus. Den är komponerad av Jannike Sandström och Niklas Rosström specifikt för Finlands Lucia med kör 2017.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland