Hufvudstadsbladet

HIFK-kaptenen Petrell: Uppståndel­sen påverkar inte laget

Lagkaptene­n Lennart Petrell säger att de senaste dagarnas uppståndel­se kring IFK inte påverkat laget.

- FILIP SAXéN 029 080 1372, filip.saxen@ksfmedia.fi

Vi har killar som spelat på olika håll i världen och varit med om både det ena och det andra så vi vet nog hur man hanterar sådant här. Lennart Petrell

De senaste dagarna har det varit en del turbulens kring HIFK efter att veteranmål­vakten Niklas Bäckström uttryckte sitt missnöje med klubbledni­ngens agerande då han petades ner till trea i den interna målvaktshi­erarkin.

Lagkaptene­n Lennart Petrell sade efter matchen mot Sport att uppståndel­sen kring laget inte var orsaken till att IFK stod för en svag insats då seriejumbo­n från Vasa kom på besök.

– Det är en tråkig situation som jag helst inte kommentera­r utan något vi behandlar internt. Om det vid något skede krävs kommentare­r från klubbens sida är jag säker att någon från övre våningen sköter den delen.

Petrell säger att spelarna koncentrer­ar sig på hockeyn och lägger det övriga som händer kring laget åt sidan då det är dags för match. Laget har diskuterat Bäckströms situation och uttalanden men då det är dags för match riktas fokus mot det som sker på isen.

– Jag har varit här i klubben i elva-tolv år och det har ju hänt en hel del i och kring laget under den tiden. Vi har killar som spelat på olika håll i världen och varit med om både det ena och det andra så vi vet nog hur man hanterar sådant här, säger Petrell leende.

Matchen mot Sport blev en seg historia. Efter en hyfsad start tappade IFK det mesta av sitt spel och stångade sig blodiga mot Sportmuren med en välspeland­e Jonathan Iilahti som sista utpost.

Mycket jobb för videodomar­en

IFK fick sitt första kvittering­smål underkänt då Petrell hade en del av skridskon i målgården.

– Det är säkert rätt beslut att underkänna målet. Men det känns onödigt då jag inte störde målvakten eller ens skymde honom, säger Petrell.

Det andra kvittering­smålet granskades också av videodomar­en och Ville Varakas puck hittade i mål trots att ingen i Ishallen reagerade då den gick in under Sportmålva­kten.

– Det var märkligt men takkameran lär ha visat att pucken var 15 centimeter inne i målet under hans ben, säger Petrell.

Efter kvittering­en tog hemmalaget över totalt och det var bara en tidsfråga innan IFK skulle trycka in segermålet. Det kom bara 16 sekunder in i förlängnin­gen då Patrik Carlsson satte pucken i mål från distans.

– Nu måste vi bättra vårt spel för att vi ska kunna vinna i slutet av veckan, säger Petrell.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI ?? Patrik Carlsson och Lennart Petrell firar IFK:s förlängnin­gsseger över Sport.
FOTO: LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI Patrik Carlsson och Lennart Petrell firar IFK:s förlängnin­gsseger över Sport.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland