Hufvudstadsbladet

Rödbetan färgar soppan hallonröd

Ett hållbart mål för 2018 är att införa flera vegetarisk­a dagar i veckan. Genom att välja närodlade växtprotei­ner och grönsaker stöder man samtidigt lokala producente­r.

- Finlands svenska Marthaförb­und RECEPT: ELISABETH ERIKSSON OCH ANN-LOUISE AHRENBERG FOTO: KARIN LINDROOS Finlands svenska Marthaförb­und

Nu är det hög tid att stifta närmare bekantskap med den smak- och proteinrik­a inhemska bondbönan, som finns i flera olika former: som kross, färs, bullar och biffar.

Våra inhemska rotsaker är granna och goda, vitamin- och mineralrik­a men energisnål­a, nyttiga fiberkällo­r och dessutom billiga. Låt dem få huvudrolle­n i soppan som kan piffas upp med ingefära, apelsin och kryddor.

Flera vegetarisk­a vardagsrec­ept på recept.martha.fi

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Trött på köttfärs? Det går lika bra att göra pastasåsen av bondbönekr­oss, som får sin smak av farinsocke­r, palsternac­ka, vitlök och traditione­lla kryddor som basilika och oregano.
Trött på köttfärs? Det går lika bra att göra pastasåsen av bondbönekr­oss, som får sin smak av farinsocke­r, palsternac­ka, vitlök och traditione­lla kryddor som basilika och oregano.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland