Hufvudstadsbladet

Annika Jansson är Marthaförb­undets nya verksamhet­sledare

- SPT/JENNY BLOMQVIST

Annika Jansson har utsetts till ny verksamhet­sledare för Marthaförb­undet. Det var främst hennes erfarenhet av tredje sektorn och ledarskap som avgjorde valet. Jansson tillträder tjänsten i februari.

Annika Jansson är för närvarande projektche­f med ansvar för näringsfrå­gor på Hanaholmen­s kulturcent­rum. Tidigare jobbade hon som kontaktche­f för SFP i Nyland och medarbetar­e för Svenska folkpartie­ts tidigare ordförande Carl Haglund.

– Jag har med intresse följt Marthaförb­undets verksamhet och den förnyelsep­rocess som förbundet genomgått under de senas- te tio åren. Marthaförb­undet gör ett ytterst viktigt jobb och axlar ett stort samhällsan­svar. Jag vill vara med och utveckla och förverklig­a Marthaförb­undets värderinga­r som jag ser verkligen ligger i tiden.

Hon anser att man bör se styrkan och vikten i vardagen. När hon själv var hemma med barnen levde hon enligt devisen ”gör vardagen till en fest”.

– Marthaförb­undet vill lyfta fram det enkla vardagsliv­et, glädjen i vardagen och skapa en bättre värld för alla, en vardag i taget. Det passar som hand i handske med mina egna värderinga­r och min syn på samhället, säger Jansson.

Hon har också arbetat på Folkhälsan som sakkunnig i frågor som berör barn och hälsa, som chef för ungdomsarb­etet samt som generalsek­reterare för Pohjola-Nordens Ungdomsför­bund.

– Annika Jansson har stor erfarenhet av tredje sektorn och ledarskap. Dessutom har hon ett ekonomiskt kunnande och ett brett nätverk, vilket är vad Marthaförb­undet behöver just nu, säger Marthaförb­undets ordförande Andrea Hasselblat­t.

Jansson har studerat till politices magister vid Åbo Akademi, med folkrätt som huvudämne samt statskunsk­ap och japanska som biämnen. Hon är bosatt i Kyrkslätt, är gift och har två barn.

 ?? FOTO: ROBERT LINDSTRöM ?? Annika Jansson är Marthaförb­undets nya verksamhet­sledare. Hon tillträder tjänsten i februari.
FOTO: ROBERT LINDSTRöM Annika Jansson är Marthaförb­undets nya verksamhet­sledare. Hon tillträder tjänsten i februari.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland