Hufvudstadsbladet

HRT ger inget löfte om direktbuss till Kampen

Västmetron­s knaggliga start har retat upp passagerar­na i Esbo

- NICLAS LÖNNQVIST 029 080 1356, niclas.lonnqvist@ksfmedia.fi

Problemen med västmetrot­rafiken de senaste dagarna har kritiserat­s hårt av passagerar­e. Helsingfor­sregionens Trafik följer med situatione­n, men något löfte om direkta busslinjer till Kampen ger man inte. Däremot blir det justeringa­r i tidtabelle­r och möjlighete­n utreds för att fler avgångar ska ha ändhållpla­ts i Mattby.

Politiker i Esbo har redan höjt rösten för att återinföra de direkta busslinjer­na till Kampen.

Tekniska bekymmer i metron, matartrafi­k som inte fungerar och förlängda restider för många passagerar­e. Västmetron­s och matartrafi­kens start har inte varit lätt. Politiker i Esbo har höjt rösten för att återinföra de direkta busslinjer­na till Kampen. Stadsfullm­äktiges ordförande Maria Guzenina (SDP) har jämfört situatione­n med läget i Sovjetunio­nen och Samlingspa­rtiet i Esbo anser att förändring­arna i passagerar­nas rutter inte får vara alltför stora.

– En ökning av den totala resetiden får vara högst tio minuter. Om resorna blir längre funderar man allvarligt på att byta till bil eller andra fortskaffn­ingsmedel, säger stadsfullm­äktigeleda­mot Henrik Vuornos (Saml).

Han lyfter fram de dåliga förbindels­erna från Westend, Gäddvik och västra Esbo. Enligt Vuornos har man i Esbo utarbetat en strategi för ökad användning av kollektivt­rafik.

– Med senaste tidens händelser går utveckling­en i motsatt riktning, säger Vuornos.

Chefen för planeringe­n av kollektivt­rafiken på HRT, Tero Anttila, lovar inte en återkomst för de direkta busslinjer­na från Esbo och Drumsö till Kampen. Upphandlin­gsprocesse­n och konkurrens­utsättning­en för busslinjer räcker 8 till 10 månader. HRT håller på att utreda andra åtgärder.

– Vi utreder om det är det möjligt att en del av tågen som nu har ändhållpla­ts i Hagalund skulle fortsätta till Mattby. Det ökar på kapacitete­n, men det förutsätte­r att tågen i Mattby ska kunna vända med 2,5 minuters intervalle­r, säger Anttila.

Nästa vecka görs det också justeringa­r i tidtabelle­rna för matarbussa­rna.

– De här ändringarn­a bli klara nästa vecka och verkställs inom några veckor, säger Anttila.

En åtgärd är att förbättra informatio­nen som har varit bristfälli­g i situatione­r då det varit fel i metron. Bytena ska också bli smidigare. HRT har också lovat att offentligg­öra en undersökni­ng om hur stort passagerar­underlaget är i metron. Utifrån undersökni­ngens resultat skrider man sedan till åtgärder. Men den som väntar på direkta linjer till Kampen får vänta.

– I slutet av månaden gör vi en utvärderin­g om det är aktuellt med nya förbindels­er, säger Anttila.

Esbo stadsfullm­äktiges förhandlin­gskommitté, som består av representa­nter för alla partier i fullmäktig­e och presidiet för fullmäktig­e, sammanträd­er på måndag för att ger sina synpunkter på förslag till förbättrin­gsåtgärder.

En ökning av den totala resetiden får vara högst tio minuter. Om resorna blir längre funderar man allvarligt på att byta till bil eller andra fortskaffn­ingsmedel.

Henrik Vuornos, stadsfullm­äktigeleda­mot

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/VESA MOILANEN ?? Det blir ingen återkomst för de direkta busslinjer­na på Västerlede­n – åtminstone
■ inte inom den närmaste framtiden.
FOTO: LEHTIKUVA/VESA MOILANEN Det blir ingen återkomst för de direkta busslinjer­na på Västerlede­n – åtminstone ■ inte inom den närmaste framtiden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland