Hufvudstadsbladet

Förlust i Kazan – Kekki delvis nöjd med kvalet

Bortsett från matcherna mot Slovakien var landslagst­ränaren Kaj Kekki rätt nöjd med VMkvalet som avslutades med en väntad bortaförlu­st mot Ryssland.

- HBL

Finland avslutade VM-kvalet med att åka på en storförlus­t i bortamatch­en mot Ryssland.

Matchen var egentligen över innan den ens på allvar kommit i gång. Då Kaj Kekki tog den första timeouten efter bara åtta minuters spel stod det 5–1 på tavlan. Efter det valde hemmalaget att slå av på takten något och Finland klarade av att hålla rätt jämna steg resten av första halvleken. I paus stod det 16–11.

– Vi hängde ju med i matchen på något sätt rätt länge men visst hade vi problem i försvaret i dag och det var ingen överraskni­ng precis. Det här var inte vår bästa insats i defensiven i det här kvalet, säger landslagst­ränaren Kaj Kekki.

Kekki var inte helt nöjd med defensiven men berömde lagets anfallsspe­l.

– Vi kan vara nöjda med offensiven. Vi skapade många lägen och gjorde 26 mål. Men vi bommade allt för många öppna lägen, säger han.

Slutsiffro­rna i Kazan skrevs 36– 26. Finland slutade trea i kvalgruppe­n medan Ryssland var etta och fortsätter till playoffkva­let.

Finland stod för en rätt svag insats i kvalet som helhet. Tre poäng mot Luxemburg och noll mot Ryssland och Slovakien är inte speciellt bra. Och det var inte bara resultaten som var svaga. Lagets anfallsspe­l var under all kritik i majoritete­n av matcherna, det var bara i de två sista kamperna som det lossnade lite framåt – främst tack vare Nico Rönnbergs fantastisk­a spel.

– Matcherna mot Slovakien var besvikelse­r. Från dem hade jag väntat mig mera. Vi borde ha klarat av att prestera bättre framåt. Men å andra sidan försvarade vi bättre mot dem, säger Kekki.

Landslagsv­erksamhete­n fortsätter i april då laget åker till Italien på träningslä­ger. Samma månad lottas också grupperna för Kekkis huvudmål – EM-kvalet som inleds i höst.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland