Hufvudstadsbladet

Ungt par knivhögg man i Helsingfor­snatten

- SPT

Polisen ingrep i en ”livlig diskussion” sent på lördagskvä­llen. Två personer misstänks för grov misshandel och en tredje fördes till sjukhuset.

En polispatru­ll upptäckte något som beskrivs som en ”livlig diskussion” på Tavastväge­n i Helsingfor­s på lördagskvä­llen klockan 22. Poliserna började misstänka att allt inte stod rätt till bland diskussion­sparterna och stannade bilen med avsikt att reda ut situatione­n.

När polisbilen stannade beslöt två av de inblandade, en 26-årig man och en 19-årig kvinna, att lämna platsen. Polisen följde efter det unga paret och kunde gripa dem bara några tiotal meter från platsen.

Den tredje personen, en 36-årig man, stod kvar. När polisen återvände till honom upptäckte de att han blödde och möjligen misshandla­ts med ett eggvapen. Mannen var rejält berusad och hade svårt att förklara vad som hade hänt.

Räddningsv­erkets ambulans körde offret till sjukhuset. På sjukhuset visade det sig att hans skador inte var livshotand­e.

Det unga paret kördes till polishäkte­t i Böle där de fick tillbringa natten.

– Brottsrubr­iceringen är grov misshandel på grund av kniven. När det ingår vapen så är det stor risk för allvarliga skador, säger förundersö­kningsleda­ren kriminalko­mmissarie Mikko Halme.

Av utrednings­tekniska skäl kan han inte gå in på detaljer i det här skedet. Bland annat kan han inte ge några kommentare­r om vilken sorts kniv det var fråga om eller om polisen har ytterligar­e bevismater­ial.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland